avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eliberare fixa la sfarsitul jumatatii din pedeapsa?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Eliberare fixa la sfarsitul jumatatii din pedeapsa?

Buna !Sotul meu este incarcerat din 8 iulie 2020 pt condus fara permis(avand alte 2 dosare in spate pt condus fara permis si inca 2 pt furt-pt toate acestea a avut executare cu suspendare).Pedeapsa lui este de 3 ani si 7 luni.A executat 8 luni,in care a muncit si munceste.Am mai intrebat pe unele site-uri cat va avea de efectuat ,uneori mi s-a spus ca 1 an si 9 luni alteori ca 2 ani si 4 luni.Oricum intrebarea mea este alta,daca el va efectua 1 an si 9 luni va putea fii eliberat exact la sfârșitul acelor luni,sau este posibil sa primeasca amanare?Si el spune ca s-a auzit prin penitenciar ca se va repune in aplicare din nou recursul compensatoriu sau ceva lege pt scaderea pedepselor?Asa este sau sunt doar zvonuri?Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Chiar daca executa 1 an si 8 lun din pedeapsa, aceasta nu inseamna ca sotul Dvs. va fi obligatoriu liberat conditionat. Exista o comisie in cadrul penitenciarului care analizeaza comportamentul persoanei condamnate in timpul detentiei si formuleaza o propunere catre instanta de judecata, fie in sensul admiterii cererii de liberare conditionata, fie in sensul respingerii acesteia. Liberarea dupa implinirea fractiei prevazuta de lege este numai o vocatie, nu o obligatie a instantei. Daca primeste amanare, poate sa conteste decizia comisiei in instanta.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata adoraalina adoraalina Buna ziua.Sotul meu are o pedeapsa de un an si 4 luni pt delapidare si fals sub semnatura privata,iar pe 25 aprilie trebuie sa intre in comisia de eliberare,nu ... (vezi toată discuția)
Cerere eliberare conditionata - termenul la care se poate cere mayra2013 mayra2013 buna ziua.tatal meu a fost condamnat pt furt calf la 1an si6 luni.a executat 1an si a fost eliberat.pe timpul detentie ia venit un alt dosar pt furt calf facut ... (vezi toată discuția)
Cedo rele conditii din penitenciar Cristeaalina86 Cristeaalina86 Buna ziua, Am o intrebare si daca poate cineva sa ma ajute. Sotul meu este incarcerat din februarie 2011 ...\"a beneficiat de recursul compensatoriu\" . A ... (vezi toată discuția)