avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trebuie sa am casa de marcat sau un chitantier?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trebuie sa am casa de marcat sau un chitantier?

Buna seara.am o Intreprindere Individuala cu alte activitati postale si de curierat si nu stiu ce trebuie sa am casa de marcat sau un chitantier? Mentionez ca sunt la inceput.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:49, 14 Martie 2021
Aceste servicii le faceți în urma unui contract și, conform acestuia, întocmiți una sau mai multe facturi pe care, daca le încasați cu numerar trebuie sa îi dați clientului chitanță pentru suma încasată.
coletele le luam de la persoane fizice ,este nevoie sa am casa de marcat sau chitantier?multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
petru57, utilizator
La primirea coletului se eliberează dovada recepționării acestuia (AWB). În funcție de cum decid cei doi - expeditorul si destinatarul - factura și chitanța se eliberează celui care s-a decis că este beneficiarul serviciului.

Deci, (1) serviciile poștale și de curierat sunt exceptate de la obligația de a avea casa de marcat fiscală și (2) se eliberează factură beneficiarului serviciului și, dacă se încasează numerar, se eliberează și chitanța.
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun discutiei o situatie delicata. Am trimis un colet cu marfa catre un destinatar din Oradea, plata trebuid sa-mi fie facuta numerar la ... (vezi toată discuția)
Chitanta ramburs -incasare prin curier elenadove elenadove la livrarea coletului prin curier clientului i se transmite factura +chitanta cu suma ce urmeaza sa o incaseze . curierul emite o chitanta ramburs la ... (vezi toată discuția)