Buna seara.am o Intreprindere Individuala cu alte activitati postale si de curierat si nu stiu ce trebuie sa am casa de marcat sau un chitantier? Mentionez ca sunt la inceput.
Aceste servicii le faceți în urma unui contract și, conform acestuia, întocmiți una sau mai multe facturi pe care, daca le încasați cu numerar trebuie sa îi dați clientului chitanță pentru suma încasată.
La primirea coletului se eliberează dovada recepționării acestuia (AWB). În funcție de cum decid cei doi - expeditorul si destinatarul - factura și chitanța se eliberează celui care s-a decis că este beneficiarul serviciului.
Deci, (1) serviciile poștale și de curierat sunt exceptate de la obligația de a avea casa de marcat fiscală și (2) se eliberează factură beneficiarului serviciului și, dacă se încasează numerar, se eliberează și chitanța.
Recuperare bani
dinumarcel
Buna ziua,
Va supun discutiei o situatie delicata. Am trimis un colet cu marfa catre un destinatar din Oradea, plata trebuid sa-mi fie facuta numerar la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.