avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, In mod frecvent sunt amenintat de catre o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, In mod frecvent sunt amenintat de catre o persoana ...

Buna ziua,
In mod frecvent sunt amenintata de catre o persoana datorita locului de parcare, insa doresc sa previn situatii neplacute si sunt interesat de achizitia si portul unui dispozitiv cu electrosocuri. Cat de legal sau cum poate deveni legal portul acelui dispozitiv, pentru autoaparare?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
anicagrecu, utilizator
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 13:15, 26 Martie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce doriti dvs poate conduce la alte situatii neplacute, incercati sa rezolvati amiabil.
Daca amenintarile sunt in sensul legii penale, depuneti plangere.
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu suntem în Wild, Wild, West, să ne facem singuri dreptate. Trebuie să ne dezobișnuim de a ne trata singuri, când suntem bolnavi, și să mergem la medic, sau de a ne face singuri dreptate, și de a apela la autorități.
Mergeți imediat la poliție și faceți plângere. Poliția, ca primă mișcare , îl va contacta. El, chiar dacă nu va recunoaște, va înțelege că nu glumiți.
Poliția va căuta să vă convingă că nu e cazul, etc.; polițiștii noștri sunt unii de principiul că o plamă, din cînd îm când, dată soției nu e cine știe ce. Dacă vă spune polițistul că nu este amenințare în sensul legii, îi spuneți că vă crează neliniște și frică, și că dvs. decideți ce anume vă cauzează aceste sentimente și nu el.
Dacă nu vă primește plângerea, luați o foaie de hârtie, faceți sesizarea, și o trimiteți pe adresa secției de poliție, cu confirmare de primire.
Inca nu a raspuns nimeni la intrebarea dnei Anicagrecu...Cum poate purta legal dispozitiv pentru autoaparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoaparare antoneugen antoneugen este legal sa porti la tine un sprai lacrimogen si sal folosesti numai pentru autoaparare. (vezi toată discuția)
Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)
Tentativa de omor? caradis caradis Buna ziua . Va rog am si eu o problema. Am o prietena care detine o casa cu chitanta de mana din 1986. A incercat sa faca acte dar a ramas doar uzucapiunea . ... (vezi toată discuția)