avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier

Buna ziua,
Se poate circula cu un moped pe drumurile publice de pe raza altui consiliu local decat cel care a înregistrat vehiculul cu numere galbene cu respectarea celorlalte dispozitii prevazute in OUG nr.195/2002 ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:10, 13 Martie 2021
Nu exista in codul rutier (OUG 195/2002 si HG 1391/2006, actualizate) vreo mentiune care sa limiteze circulatia pe drumurile publice a unui moped inregistrat,
Art.6 din OUG 195/2002
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
......................
16^1. înmatriculare/înregistrare - operațiunea administrativă prin care se atestă că un vehicul poate circula pe drumurile publice. Dovada atestării înmatriculării/înregistrării este certificatul de înmatriculare/înregistrare și numărul de înmatriculare/înregistrare atribuit;
....................

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un atv inmatriculat pe primărie cu numere galbene cu asigurare ... StCt StCt Am un atv inmatriculat pe primărie cu numere galbene cu asigurare si itp valabile, este obligatoriu sa circul doar in raza localității unde este ... (vezi toată discuția)
Raza numerelor galbene de la primărie Posobescu Posobescu Salut am o întrebare va rog . Am cumpărat o motoreta Yamaha TZR 50 cu ceva timp in urma am fost cu ia la rar , am talon pe numele meu nou , am fost și la ... (vezi toată discuția)
Rca moped bugsbunny_ro bugsbunny_ro Buna, as dori sa stiu daca legea prevede asigurare RCA pentru mopede. Am fost oprit in trafic, iar Politia mi-a solicitat asa ceva ... nu aveam si am ... (vezi toată discuția)