avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori sa stiu cu ce ma poate incurca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori sa stiu cu ce ma poate incurca fratele meu ...

Buna ziua, as dori sa stiu cu ce ma poate incurca fratele meu la apartamentul facut donatie in anul 2015 de catre parintii, dupa decesul parintilor nostri.. Mentionez ca fratele meu duce o viata mai dezbinata si parintii au avut incredere mai mare in mine si mi-au facut aceasta donatie. Desi sunt 2 apartamente, cel donat mie ( in care au fost amandoi parinti titulari, doar ca acum figurez eu in acte, desi este tot bunul loc cat vor trai) si cel in care sta acum fratele meu fiind doar al mamei ( mostenit in urma decesului fratelui ei, fiind fara alta familie si intretinut tot de noi). In teorie noi am vorbit ca asta in care locuiesc parintii mei sa raman eu, si mi l-au donat mie, iar celalat dupa moatea mamei sa ramana al lui. Fiind 2 copii cate un apartament de fiecare. Doar ca fratele meu nu doreste acum sa i se faca si lui acte, as vrea sa stiu daca ma poate incurca la donatia facuta de parintii mei si sa mai ramana si cu apartamentul mostenit de mama (cel in care sta acum).
Donatiile pot fi atacate"?
Multumesc anticipat pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Succesiune ionelzanf ionelzanf am fost 5 frati,3au decedat si am ramas 2,fiecare la casele noastre ,casa batraneasca a tatalui meu i-a facut act de mostenire 1/2 sotiei adica mamei si 1/2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Este vorba de o familie sot, sotie si doi copii casatoriti. Unul dintre copii are la randul lui un copil, deci un ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport Robertho2010 Robertho2010 Bună seara ,soțul a primit de la parinti(ambii fiind in viata )un apartament prin donatie cu scutire de raport.Sotul mai are un frate care in momentul in ... (vezi toată discuția)