avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumparatorul casei este achetat penal. Pot avea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumparatorul casei este achetat penal. Pot avea probleme?

Buna ziua,
Am de vanzare o casa si persoana care doreste sa o cumpere este inculpata penal intr-un dosar. De asemenea, nu poate demonstra sursa banilor, insa valoarea este relativ mica, sub 50,000 EUR. Eu i-am explicat ca prin lege nu poate cumpara casa mea decat prin transfer bancar si a fost de acord sa isi depuna banii in banca.
Doresc sa stiu daca ulterior, persoana este condamnata definitiv si irevocabil pentru diferite infractiuni, inclusiv evaziune fiscala si spalare de bani, eu pot fi obligata sa restitui banii incasati de la aceasta si sa raman si fara casa pe care am vandut-o respectivei persoane.
Conteaza faptul ca persoana mi-a comunicat telefonic faptul ca este inculpata penal? Pot eu fi trasa la raspundere in vreun fel, in sensul ca statul roman poate considera ca eu cunosteam ca banii provin dintr-o sursa ilicita? Cu toate ca, repet, persoana va face plata prin banca, deci este datoria bancii sa verifice sursa fondurilor. De asemenea, cred ca este foarte greu de demonstrate ce bani provin din surse ilicite si ce bani provin din surse legale.
Imi este teama ca asupra averii persoanei respective sa nu cumva fie pus sechestru la un moment in viitor, si atunci si tranzactiile efectuate in timpul urmaririi penale sa fie investigate, si eu, in calitate de vanzator de buna credinta, sa fiu afectata.
Din pacate, nimeni altcineva nu s-a aratat dispus sa cumpere acea casa intr-o perioada destul de lunga de timp, si acum, cand am in sfarsit un client, ma confrunt cu aceasta situatie. Eu nu o cunosc pe acea persoana absolut deloc si nu stiu daca se mai confrunta si cu alte situatii din acestea grave cu legea.
Va multumesc anticipat pentru orice fel de sfat sau indrumare.
Cel mai recent răspuns: g3ograful , utilizator 17:32, 17 Martie 2021
Orice persoana anchetata penal se bucura de prezumtia de nevinovatie, pana la pronuntarea unei decizii definitive de condamnare. Asta inseamna ca, inainte de acest moment, puteti sa incheiati fara probleme contractul de vanzare - cumparare. Daca se va institui sechestrul asupra bunurilor cumparatorului, acest lucru nu va afecteaza deoarece, ulterior vanzarii, nu mai detineti calitatea de proprietar al locuintei.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Exact acest lucru vroiam sa-l aflu. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru penal george_s321 george_s321 Buna ziua.Eu vreau sa cumpar o casa executata silit , executare pornita de o banca si unde ulterior s-a pus un sechestru penal.Suma obtinuta din vanzarea casei ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de spalare de bani? scorina scorina buna ziua, vreau sa ma ajutati. sotul meu a fost asociat la un srl s-a decis sa-si vanda partea iar ceilalti asociati au fost de acord. am facut contract de ... (vezi toată discuția)
Din job part-time m-am trezit dator la banca carmenssilva carmenssilva Am cautat un job part-time pe net si m-au contactat reprezentantii unei firme de consultanta fiscala si transferuri financiare.Pentru o perioada de proba de ... (vezi toată discuția)