avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata! Am si eu o intrebare putin mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata! Am si eu o intrebare putin mai complicata.Bunica ...

Buna dimineata!
Am si eu o intrebare putin mai complicata.Bunica mea a decedat in ianuarie 2021,unchiul meu a fost singurul care detinea si detine cheia apartamentului in care locuia.El s-a ocupat de incasarea pensiilor bunicii mele si de achitarea facturilor.Dupa decesul bunicii mele el a inmormantat-o,el a incasat ajutorul de inmormantare si toti banii pe care batrana ii avea la CAR(Casa de ajutor reciproc).La succesiune nu a declarat aceste lucruri,iar acum pretinde ca mama mea sa-i achite jumatate din banii pentru facturile din ultimele sale luni de viata,mai exact lumina,intretinere,telefon si cablu tv,desi bunica mea avea pensie de urmas de aproximativ 2300-2500lei.Eu m-am oferit sa-i dau jumatate din banii cheltuiti pentru intretinerea apartamentului dupa moartea bunicii mele si jumatate din banii pentru actele necesare scoaterii in vanzare a apartamentului(m-am oferit sa fac acest lucru deoarece mama mea este in spital).Acum el ameninta ca o va da pe mama in judecata pentru cheltuielile de intretinere si utilitati pentru lunile octombrie,noiembrie si decembrie 2020 (desi repet,bunica mea a decedat la inceputul lunii ianuarie) pe care el le-a achitat abia la sfarsitul lunii ianuarie 2021.Este corect asa ceva?Faptul ca a scos banii batranei de la CAR inainte de succesiune si incasarea ultimei pensii pentru care mama mea i-a dat acordul scris nu se iau in calcul?
Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns in privinta asta.Va multumesc frumos anticipat!

Alte discuții în legătură

Ajutorul de inmormantare se imparte intre urmasi? Claudya_06 Claudya_06 Buna seara. Bunicul meu a decedat, lasand in urma 2 urmasi, mama mea si sora ei. Dupa deces, matusa mea s-a inscris pentru a incasa atat ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor- probleme in obtinerea lui images images Am probleme cu obtinerea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui vitreg al mamei mele. Am fost la notari si acestia ma plimba pe drumuri, ... (vezi toată discuția)