avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutorul de inmormantare se imparte intre urmasi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutorul de inmormantare se imparte intre urmasi?

Buna seara. Bunicul meu a decedat, lasand in urma 2 urmasi, mama mea si sora ei. Dupa deces, matusa mea s-a inscris pentru a incasa atat ajutorul de inmormantare acordat de stat cat si ultima pensie a bunicului. Mentionez ca bunicul avea pregatit pentru acrst moment un depozit bancar care s-a folosit pentru inmormantare si restul aranjamentelor. Mama mea are dreptul la jumatate din banii incasati de matusa mea, avand in vedere ca acesti bani nu au fost folositi pentru inmormantare ci pur si simplu si i-a insusit? Ce poate face pentru a obtine suma cuvenita? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:34, 4 Septembrie 2017
Buna seara,
DA dar cred ca e de preferat sa ii foloseasca amandoua pentru cele crestinesti in memoria defunctului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare mostenire danielp6 danielp6 buna ziua, familia mea se confrunta cu un caz de mostenire in urma decesului ambilor bunici. Mama este mostenitor legal in urma declaratiilor fratilor dansei ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Mort îngropat peste mama fara acordul meu csonia12 csonia12 Mătușa mea a fost înmormântată peste mama fara acordul meu .Locul de veci este trecut pe numele bunicii mele , decedată și ea iar acordul pentru aceasta ... (vezi toată discuția)