avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul are nevoie de inventar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul are nevoie de inventar?

Buna seara.
Nu am rude mai apropiate decat niste nepoti de la veri. Asa ca m-am gandit sa fac un testament in favoarea celor ce mi-au fost aproape cand am avut nevoie. Intrebarea mea este: in testament este nevoie sa fac un inventar al bunurilor pe care le las? Pentru ca... nu stiu cand va fi sa plec. Si nu stiu ce modificari pot interveni in anii ce urmeaza. Poate mai vand, mai cumpar ceva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 24F24 , utilizator 14:09, 17 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce vreti sa lasati si cui.
Daca vreti sa lasati unuia, ii lasati tot ce aveti fara sa specificati pe rand toate bunurile, daca vreti sa lasati mai multor persoane, trebuie sa specificati ce bun dati si cui.
In caz ca nu impartiti toate bunurile, ce ramane neimpartit, se va imparti pe cale legala intre ei, daca va sunt rude la maxim grad 4, daca nu, ia statul.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Aveti dreptate, am gandit ceva dar nu m-am exprimat clar.
Vreau sa las unei familii (sot-sotie). Au copil minor, dar sotilor vreau sa las tot ce am.
Probabil e mai indicat sa las pe numele unuia ca sa fie totul "la pachet".
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil e mai indicat sa las pe numele unuia ca sa fie totul "la pachet".

din pacate, nu e asa. Daca lasati doar unuia, vor fi bunurile proprii ale acelei persoane, doar acea persoana va fi mostenitor.
Le puteti lasa ambilor soti, ambii pot fi colegatari.

Si mai bine! Multumesc pentru clarificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire neatacabila exclusiva sot/sotie priestpriest priestpriest Buna ziua, Suntem sot si sotie fara copii. 3 parinti in total. Sotul are o sora cu familie. In rest veri, unchi, matusi , bunici etc. Care este cea mai ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)