avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara , soțul meu lucra la o companie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara , soțul meu lucra la o companie de transport marfa ...

Buna seara , soțul meu lucra la o companie de transport marfa cand sa intors din cursa ia spus că să ia ce are in masina deoarece a pierdut cursa pe ruta Bucuresti-Deva-Bucuresti . După 2 saptamani fara sa fie anunțat, notificat ii închide contractul de munca . Dacă el nu suna nu știa că este concediat . In baza carei legi a fost concediat fara preavizul de 20 zile ? In luna noiembrie a avut covid a trebuit să stea izolat , a anunțat cele întâmplate, soția patronului a spus că ea nu are nevoie de concediul medical că este multă birocrație și că, ea ii da salariul normal . Acum intreb si eu legea este doar pentru prosti ? Dacă eu as vrea sa plec fara sa spun șefului nu mi-ar da voie fara preaviz dar el are voie să îmi închidă contractul fara preaviz si modificarile de rigoare ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 17 Martie 2021
Sotul dvs a primit decizia de incetare a c.i.m.?

Incetarea unui c.i.m. poate avea loc si fara preaviz anumite situatii.
Buna seara , nu a primit decizie de încetare a c.i.m l-au lăsat în așteptare chipurile cursa care o făcea au pierdut-o și că îi vor da alta cursa rămânând sa il sune ulterior . Soțul daca a văzut că nu il suna nimeni a sunat el asacacaflat de la soția patronului că i-au inchis contractul de 2 saptamani si ca sa se duca sa semneze decizia . Motivul pentru care să încheiat contractul de muncă, nu notificare nu preaviz .
Aici a fost o minciună cursa nu au pierdut-o deoarece soțul z aflat că au angajat pe altcineva !
Cornel Vasile a scris:

Sotul dvs a primit decizia de incetare a c.i.m.?

Incetarea unui c.i.m. poate avea loc si fara preaviz anumite situatii.

Sa solicite in scris eliberarea deciziei de incetare a c.i.m. In caz de refuz, sa sesizeze ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva axel1968 axel1968 Lucrez intr-o firma privata. Sotia mea lucreaza tot acolo, pe un domeniu diferit. Cu o luna in urma, sotia mea si-a anuntat plecarea, cu preaviz, conform ... (vezi toată discuția)
Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct ... Adrianaamap Adrianaamap Dreptul muncii!! Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct la sfârșit de octombrie, l-au deranjat vreo 2 aspecte nesemnificative ce nu tineau de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Dariana77 Dariana77 Ce se intampla cu un angajat aflat in preaviz si activitatea firmei se inchide din cauza situatiei de urgenta “covid -19? Preavizul isi urmeaza cursul sau ... (vezi toată discuția)