avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct ...

Dreptul muncii!! Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct la sfârșit de octombrie, l-au deranjat vreo 2 aspecte nesemnificative ce nu tineau de el, dar imputandu-i-se ca el fiind managerul trebuie sa se asigure ca nu se intampla cand nu e el prezent ( sotul a indraznit sa se apere, i-a atras atentia sefului de treburi neterminate pentru care se asteapta solutionarea din partea lui de cand inca nu crescu.se pe pozitia de sef si probabil a fost deranjat ca indrazneste sa zica ceva), iar acum la 3 saptamani distanta din nou o vizita surpriza in care a venit cu o decizie/cerere de încetare a contractului de munca, decizie cu data de acum 3 saptamani, dar undeva intr-o alta fraza mentionandu-se si ziua de azi + direct cu un sef inlocuitor pana gasesc pe altcineva si cu preaviz 2 saptamani ( in contractul semnat la angajare erau mentionate 40 de zile). Sotul a semnat. Se poate face ceva chiar daca a semnat, sa nu mai accepte documentul semnat. Fiind vorba despre o pozitie de conducere si de perioada aceasta din an, o noua angajare dureaza, pana trece prin procesul de recrutare ramanem descoperiti financiar. Nu isi mai doreste sa lucreze sub un astfel de sef, aceasta nu este atitudine de manager si atunci cand nu iti convine ceva mentionezi, oferi un dateline de solutionare, un avertisment eventual, nicidecum asa + sunt enorm de multe nereguli cu avizele, orice aprobare si solutionare merge extrem de greu din partea colegilor din afara tarii, insa ca activitatea pe care o avea de facut si ca echipa de munca pe care si-a format-o era foarte multumit. Ar vrea sa stie daca poate refuza acum ceea ce a semnat si sa ii respecte cele 40 zile de preaviz mentionate in contractul de la angajare, ori sa primeasca un salariu compensatoriu pentru aceasta perioada, fiind prea scut preavizul de 2 saptamani pentru a se reangaja. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
Adrianaamap, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 24 Noiembrie 2022
Preaviz pentru ce?

Documentul suna asa:,, avand in vedere cererea de incetare a contractului de munca din data de 3.11.22 a salariatului angajat in functia de x in baza contractului individual de munca inregistrat cu nr 01/01.01.22,precum si aprobarea acestei cereri de catre conducere
Avand in vedere dispozitiile art 55, lit b
Prin prezenta decide
Incepand cu data de 30.11.22 raporturile de munca ale scocietatii Y cu salariatul X, qngajat in functia de Manager inceteaza prin acordul partilor in conformitate cu prevederile art 55 lit b''
Restul sunt detalii de cate zile de CO mai avea si ca o sa fie platite gresit ( aici au calculat gresit ca au pus 12 zile, dar sunt 14 din aprilie pana la sfarsit de noiembrie, 21/12=1,74; 1,75*8=14, probabil facand documentul la inceput de noiembrie nu au luat in considerare si zilele din noiembrie.
Si mai era un soi de text cum ca nu are voie sa divulge x si y, gen sunt foarte multe avize si autorizatii lipsa, pasibile de amenzi, ori inchidere a locatie, pe care sotul le-a adus la cunostinta, dar considera ca Romania noastra si autoritatile pot sa fie ignorate.
Multumesc din suflet pentru informatii!

Cornel Vasile a scris:

Preaviz pentru ce?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, soțul dvs a semnat încetarea contractului de muncă cu acordul părților, în această situație nu operează preavizul. Doar dacă era concediat sau își dădea demisia, intervenea perioada de preaviz. La încetarea contractului de muncă prin acordul părților, în situația descrisă de dvs, lucrurile stau așa: soțul a semnat o cerere de încetare a contractului de muncă, la inițiativa lui, iar patronul a fost de acord. Acea perioadă de 14 zile reprezintă un termen stabilit de părți de comun acord, după care contractul de muncă încetează. Nu doar că nu operează preavizul, dar nu are dreptul nici la șomaj, asta ca să știți ce a semnat...
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
Kyandra, moderator
Daca nu semna ce variante avea?

Kyandra a scris:

Doamnă, soțul dvs a semnat încetarea contractului de muncă cu acordul părților, în această situație nu operează preavizul. Doar dacă era concediat sau își dădea demisia, intervenea perioada de preaviz. La încetarea contractului de muncă prin acordul părților, în situația descrisă de dvs, lucrurile stau așa: soțul a semnat o cerere de încetare a contractului de muncă, la inițiativa lui, iar patronul a fost de acord. Acea perioadă de 14 zile reprezintă un termen stabilit de părți de comun acord, după care contractul de muncă încetează. Nu doar că nu operează preavizul, dar nu are dreptul nici la șomaj, asta ca să știți ce a semnat...

demisia sau concedierea ...

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului 6aprilie 6aprilie Am urmatoarea situatie: Am trimis demisia mea ieri dupa ora 17 celor de la resurse umane fara a preciza ultima mea zi de munca, respectarea sau nu a ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Litigii de muncă Ghezw321 Ghezw321 Deci problema mea este că am primit o decizie cu număr trei pere 2101 2019 am fost menționat că se respecta durata preavizului prevăzut în Contractul ... (vezi toată discuția)