Dreptul muncii!! Sotul a primit o vizita surpriza de la noul sef direct la sfârșit de octombrie, l-au deranjat vreo 2 aspecte nesemnificative ce nu tineau de el, dar imputandu-i-se ca el fiind managerul trebuie sa se asigure ca nu se intampla cand nu e el prezent ( sotul a indraznit sa se apere, i-a atras atentia sefului de treburi neterminate pentru care se asteapta solutionarea din partea lui de cand inca nu crescu.se pe pozitia de sef si probabil a fost deranjat ca indrazneste sa zica ceva), iar acum la 3 saptamani distanta din nou o vizita surpriza in care a venit cu o decizie/cerere de încetare a contractului de munca, decizie cu data de acum 3 saptamani, dar undeva intr-o alta fraza mentionandu-se si ziua de azi + direct cu un sef inlocuitor pana gasesc pe altcineva si cu preaviz 2 saptamani ( in contractul semnat la angajare erau mentionate 40 de zile). Sotul a semnat. Se poate face ceva chiar daca a semnat, sa nu mai accepte documentul semnat. Fiind vorba despre o pozitie de conducere si de perioada aceasta din an, o noua angajare dureaza, pana trece prin procesul de recrutare ramanem descoperiti financiar. Nu isi mai doreste sa lucreze sub un astfel de sef, aceasta nu este atitudine de manager si atunci cand nu iti convine ceva mentionezi, oferi un dateline de solutionare, un avertisment eventual, nicidecum asa + sunt enorm de multe nereguli cu avizele, orice aprobare si solutionare merge extrem de greu din partea colegilor din afara tarii, insa ca activitatea pe care o avea de facut si ca echipa de munca pe care si-a format-o era foarte multumit. Ar vrea sa stie daca poate refuza acum ceea ce a semnat si sa ii respecte cele 40 zile de preaviz mentionate in contractul de la angajare, ori sa primeasca un salariu compensatoriu pentru aceasta perioada, fiind prea scut preavizul de 2 saptamani pentru a se reangaja. Multumesc!
Concediul medical ii prelungeste aceasta perioada? Daca are 5 zile de medical reia apoi zilele ramase sau se incheie pe 30.11 cum era mentionat in acord? Mulțumesc! Cornel Vasile a scris:
Litigii de muncă
Ghezw321
Deci problema mea este că am primit o decizie cu număr trei pere 2101 2019 am fost menționat că se respecta durata preavizului prevăzut în Contractul ... (vezi toată discuția)