avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

Lucrez intr-o firma privata. Sotia mea lucreaza tot acolo, pe un domeniu diferit.
Cu o luna in urma, sotia mea si-a anuntat plecarea, cu preaviz, conform legii. Am fost chemat la conducere dupa aceea, unde mi s-a comunicat ca, deoarece sotia mea pleaca, nu mai pot sa raman nici eu angajat si, ca atare, va trebui sa plec si eu.
Nu exista posibilitatea de a fi concediat disciplinar asa ca, in acest moment, conducerea firmei cauta moalitati pentru a ma concedia intrucat am refuzat net sa-mi dau demisia voluntar.
As dori sa stiu ce pot sa fac in aceasta situatie.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
axel1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 23 Noiembrie 2015
Nu prea aveti ce face, pana la comunicarea deciziei de incetare a c.i.m.

Pentru inceput , trebuie sa nu va dati demisia la presiunea angajatorului si nici sa solicitati dvs incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
1. Asteptati sa vedeti ce intreprinde angajatorul.

2. Daca veti fi concediat ilegal veti putea contesta decizia de concediere.
Ca mentiune suplimentara, am inregistrat video discutiile cu ambii patroni in care mi se comunica in clar faptul ca sunt "pierdere colaterala" si ca decizia de a ma concedia a fost luata exclusiv din cauza plecarii sotiei mele. Ce valoare juridica au inregistrarile respective (video/audio)?
Nu prea au valoare juridica astfel de inregistrari si nici nu le puteti folosi fara acordul patronilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se depune demisia? carmenbn carmenbn Am hotarat sa imi depun demisia in perioada in care atat eu, cat si patronul, eram in concediu de odihna( nu a fost premeditat, atunci mi s-a oferit un loc de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz in cazul demisiei de catre salariat COZICA COZICA Conducerea a luat act de demisia mea.Mi-a spus verbal ca voi putea inceta activitatea dupa o saptamana.Eu am plecat la noul loc de munca si ulterior am aflat ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim pe perioada determinata raj4o raj4o buna ziua ce pot face daca daca am avut cim pe perioada determinata si mi-sa prelungit dar fara stirea si semnatura mea?specific ca in dreptul angajatului ... (vezi toată discuția)