avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar teren- vreau sa iau cladirea de pe teren. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar teren- vreau sa iau cladirea de pe teren. Buna ziua. Sunt reprezentantul legal al unei institutii publice ...

Buna ziua. Sunt reprezentantul legal al unei institutii publice si am o nelamurire cu privire la urmatoarea speta: In anul 1992 , un cetatean incheie un contract cu Primaria asupra unui fost CAP. In contract acesta este obligat(fara termen) sa demoleze cladirea si sa lase proprietarului(primaria) terenul, el primind o suma de bani in acest sens. Suntem in anul 2021 , el nu numai ca nu a demolat cladirea , ba mai are si inchiriat imobilul la o firma . Mentionez ca atat terenul cat si cladirea sunt inscrise la cartea funciar cu proprietar(primaria). Cum as putea sa dobandesc cladirea in conditiile in care eu sunt proprietarul terenului? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Situatie juridica imobil atomatom atomatom Buna ziua Dorim sa achizitionam o casa, care in CF este inregistrata astfel adapost compus din bucatarie x mp, baie x mp, 2 camere x mp, camara x mp, ... (vezi toată discuția)
Cadastru, carte funciara flori2009 flori2009 Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de sub imobil GBC GBC Situatia care ma nelamureste se prezinta in felul urmator: Fostul proprietar a cumparat o cladire, reprezentand un garaj, (cu structura din chirpici) din ... (vezi toată discuția)