avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Am primit astazi o recomandata de la anaf. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Am primit astazi o recomandata de la anaf. In interiorul ...

Buna ziua! Am primit astazi o recomandata de la anaf. In interiorul plicului o somatie de plata si un titlu executoriu, suma de plata fiind de 250 lei.
In afara acestor doua hartii nu am primit nimic, deci habar nu am pentru ce am primit amenda. Documentul prin care s-a stabilit suma de plata are data de 09.10.2019 iar termenul legal de plata al amenzii era 01.10.2013.
Titlul executoriu are data de 05.03.2021.
Am sunat la anaf dar era spre sfarsitul programului si s-ar fi blocat sistemul, o sa revin maine cu un telefon.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva, de la ce anume ar putea fi amenda venita dupa atata timp?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:54, 16 Martie 2021
Si eu m-am confruntat cu o situatie similara. Pentru anularea titlului executoriu va trebui sa introduceti in instanta o actiune de `Contestare la executare. Este bine ca actiunea sa fie redactata de un jurist (nu neaparat un avocat).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anaf pentru "venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de catre alte institutii de specialitate" marinelaman marinelaman Buna ziua. In data de 16.11.2015 am primit un plic de la ANAF in care era o somatie si un titlu executoriu pentru suma de 250 ron . Natura obligatiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am primit un plic de la anaf cum că aș avea de ... AdelinCătău2000 AdelinCătău2000 Bună ziua! Am primit un plic de la ANAF cum că aș avea de plată 500 de lei în urma unei amenzi. Amendă pe care am plătit-o! Am luat amendă pe ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu pfa MrDerpson MrDerpson Salut, Astazi am fost sa ridic o recomandata de la posta. Kinder Surprise de la ANAF: somatie + titlu executoriu (pe ambele este trecut numarul dosarului de ... (vezi toată discuția)