avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere program de lucru la 6 ore salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere program de lucru la 6 ore salariata gravida

Buna ziua,

O angajata care este insarcinata a instiintat ANGAJATORUL ca doreste reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore printr-o cerere si o scrisoare medicala de la un cabinet medical. Din raportul de evaluare de la medicina muncii inaintat si catre ITM se spune ca nu se recomanda concediu de risc maternal.

Noi ca angajator suntem obligati sa ii reducem timpul de lucru la 6 ore /zi la acelasi salariu brut? Cum instiintam salariatul ca i-am redus timpul de munca?....um model de astfel de instiintare exista?

Si trebuie sa anuntam si in Revisal reducerea timpului de munca...cu ce data se face aceasta modificare daca cererea salariatei are data de astazi si in ea nu precizeaza de cand ar dori reducerea timpului de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 25 Octombrie 2022
da, se transmite in Revisal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program lucru gravide revisal palt@kesz.ro palt@kesz.ro Buna ziua, Am o angajata care este insarcinata a instiintatangajatorul ca doreste reducerea timpului de lucru de la 8 ore la 6 ore printr-o cerere si o ... (vezi toată discuția)
Reducere program gravide mihaela1707 mihaela1707 Buna ziua, O angajata anunta in scris angajatorul ca este gravida in saptamana 9-10 de sarcina iar in săptămâna 14-15 aduce o cerere insotita de o ... (vezi toată discuția)
Program 6 ore angajata insarcinata ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o angajata insarcinata si a adus adeverinta de la medic precum ca se reduce programul la 6 ore. trebuie sa fac act aditional la contract? sau ... (vezi toată discuția)