avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie,constructie.....posibile probleme? Va rog sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie,constructie.....posibile probleme? Va rog sa ma ajutati.Multumesc.

In 1993 tatal meu a facut o dezmembrare (in doua parti) a proprietati pe care o avea.
Am primit ca donatie o parte a acestei proprietati (teren fara constructie).
In 1994 am construit o casa pe terenul construit.
Casa am construit-o dupa ce am intrat in posesia terenului (prin donatie).

Ce se poate intampla?
Donatia mai poate fi atacata,se prescrie?
Va rog ajutati-ma macar cu un sfat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alen , utilizator 14:47, 22 August 2006
draga dan, se pare ca nu ti-a putut raspunde nimeni pana acum (sau nu s-a obosit) pentru ca ne-ai expus foarte vag problema ta. in primul rand ar trebui sa specifici:
1. daca tatal tau este casatorit/recasatorit
2. daca sotia tatalui tau este si mama ta
3. daca mai ai frati/surori
4. daca tatal tau mai detine si alte bunuri ( imobile)
in functie de aceste date vei putea fi lamurit. asa ca asteptam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? sebi_m sebi_m Buna Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Sunt 3 case in curtea tatalui meu in care stau eu cu sotia mea,fratele meu si tatal meu. Acum 7 ani, s-au construit ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)