avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare-cumparare?

Buna

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Sunt 3 case in curtea tatalui meu in care stau eu cu sotia mea,fratele meu si tatal meu.
Acum 7 ani, s-au construit casele dar inca nu s-au intabulat.
Casele si terenul sunt pe numele tatalui meu.
Am dezmembrat terenul acum 2 ani, in 3 parcele si un drum cu servitute.
Acum vreau sa trec pe numele meu terenul si casa in care stau, pentru a scoate un credit ipotecar care o sa-l folosesc la finalizarea casei.
Intrebari:
Casa trebuie intabulata pe tatal meu inainte de a o vinde spre mine?
Pot sa cumpar doar terenul, avand in vedere ca imobilul inca nu este intabulat (pentru a plati taxe mai mici) si apoi sa intabulez casa direct pe mine?
Daca primesc terenul si casa prin donatie, mai pot sa o pun ipoteca? Donatia se poate revoca? Fratele meu ma poate ataca in vre-un fel?
Care este cea mai sigura metoda de inscriere a casei pe numele nostru, astfel incat sa pot sta linistit. Dar cea mai ieftina metoda?
Multumesc anticipat.
Sebi

Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
sebi_m, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters340976 , utilizator 18:46, 18 Ianuarie 2015
Intabularea se face pe proprietar .Casa se intabuleaza odata cu terenul. Contractul de vanzare cumparare nu poate fi atacat si bunul dobandit prin acest contract devine bun comun al sotilor.Prin donatie deveniti proprietar unic numai dv dar donatia este revocabila . Cheltuielile cu notarul sunt aceleasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau testament ? akydoo akydoo Buna ziua, Tatal meu are un teren pe care vrea sa mi-l dea mie (eu sunt casatorita si am un copil) pentru a construi o casa pe el. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Act de donatie bionu bionu Buna ziua. Vreu sa cumpar un teren, actualul proprietar are act de donatie, cei care au act de v. c. sunt parintii, ambele acte au intabulare. Daca eu cumpar ... (vezi toată discuția)
Cedare? donatie? vanzare?-intre frati! Tetras Tetras CARE ESTE FORMA CEA MAI IEFTINA , RAPIDA SI MAI SIGURA DE A CEDA FRATELUI 50% DIN DREPTUL DE PROPRIETATE ASUPRA UNUI TEREN INTRAVILAN ? Mentionez ca terenul ... (vezi toată discuția)