avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara, cum as putea proceda in cazul in care am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara, cum as putea proceda in cazul in care am un membru ...

buna seara,
cum as putea proceda in cazul in care am un membru din familie incadrat in grad grav de handicap si care are nevoie de insotitor/asistent personal. Mi s-a spus ca trebuie sa merg in instanta si sa obtin ceva gen tutela. Exista un model de cerere pentru a merge cu aceasta in instanta> multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:55, 24 Martie 2021
Buna ziua! Nu exista un model. Este necesar sa va angajati un avocat pentru a inainta instantei de judecata o cerere de punere sub interdictie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Ana Maria Serban , Avocat
Poate fi vorba despre tutela sau curatele, in functie de starea psihica (existenta sau nu a discernamantului). In plus la acest moment legislatia interna este putin "in aer" fiind declarata neconstitutionala de CCR asa incat va trebui sa angajati un avocat ca sa va puteti descurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie manuela kosza manuela kosza va rog ajutati-ma, ce este punere sub interdictie? in ce consta? Mama bolnava de alzhaimer cu certif. de grad de handicap grav, cod 5, pt. a obtine ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cât de necesară este tutela în cazul unei ... LuciaNeagu LuciaNeagu Bună dimineața! Cât de necesară este tutela în cazul unei persoane cu handicap ? Persoana cu handicap grav tocmai a împlinit 18ani și părintele, ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru un bolnav alzheimer bibliopod bibliopod In urma decesului tatalui meu, vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru mama mea, bolnavă Alzheimer în stare gravă. De ... (vezi toată discuția)