avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Realizarea unui punct de lucru pentru o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Realizarea unui punct de lucru pentru o asociatie non-profit?

Care este procedura prin care se realizeaza un punct de lucru pentru o asociatie non-profit?
Asociatia avand sediul social, mai este necesar ca punctul de lucru sa fie inregistrat la judecatorie? Este suficienta doar o hotarare AGA?
Unde as putea gasi procedura sau etapele infiintarii unui punct de lucru?
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:05, 22 Aprilie 2021
legislatia la ONG nu cere sa fie in Statut trecute si sediile secundare ( spre deosebire de legislatia pt firme ex. SRL sau SA). Se declara doar la ANAF pe unul din cele doua formulare tip ( in functie daca activeaza acolo peste 5 salariati sau mai putini sau deloc). Sunt unele unitati de ANAF care abuziv pretind sa treci sediul secundar si in Statut - dar e o cerinta fara baza legala si daca nu vor sa ia la ghiseu declaratia si anexele cu actele sediuluui scundar respectiv si hotararea de infiintare a lui sub pretextul ca nu e trecut in Statut, li se poate trimite prin posta cu confirmare de primire si continut declarat si asa e indeplinita obligatia legala de declarare a sediului secundar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru ong ceostoy ceostoy Buna ziua, Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara ... (vezi toată discuția)
Autorizatii si avize deschidere punct de lucru asociatie danytah danytah Buna ziua. Am infiintat la inceputul anului 2015 o asociatie non-profit cu sediul principal stabilit in locuinta personala.Am hotarat sa incepem sa ne ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong? Refined Refined Buna Ziua tuturor, Problema mea este urmatoarea: Am infiintat un ONG, un centru de ingrijire persoane varstnice, ce are sediul (social) in sectorul 4. ... (vezi toată discuția)