avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Art 318, NCPP, cu renuntarea la urmarirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Art 318, NCPP, cu renuntarea la urmarirea penala, ...

Buna ziua! Art 318, NCPP, cu renuntarea la urmarirea penala, mai este constitutional?
Cel mai recent răspuns: alex256 , utilizator 16:57, 19 Martie 2021
Da, a fost modificat sa respecte Decizia CCR.

De ce ar fi neconstituțional?
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am citit ca a fost declarat neconstitutional, prin anul 2016 parca, si nu stiam daca mai e sau nu valabil.
Ceea ce exista astazi pe plan normativ este constitutional.
Ceea ce s-a declarat neconstituțional nu mai exista ca aplicabilitate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la instanta impotriva solutiei de clasare data de prim procurorului milica19 milica19 ce diferenta este intre art. 278 int.1 si art. 340 din cod de procedura penala? in ce conditii se foloseste unul si in care celalalt? si daca art. 341 c.p.p. ... (vezi toată discuția)
Ccr a stabilit ca dispozitiile din ncpp privind renuntarea la urmarirea penala sunt neconstitutionale Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Miercuri, 20 ianuarie 2016, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.318 din Codul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)