Sunt presedintele unui ong si pe baza unui contract de mandat voi beneficia de o renumerare pentru activitatea realizata. Vreau sa stiu ce obligatii fiscale am si ce anume trebuie sa platesc la stat, finante, pentru suma primita si daca acest venit se ia in considerare la calculul indemnizatie crestere copil.
Trebuie sa ma asigur la CAS, pensie, somaj, ect, mentionez ca nu am contract de munca?
Va multumesc si va doresc sincer UN AN NOU FERICIT SI LA MULTI ANI
In baza prevederilor art. 52, alin. 1, litera c) din Codul Fiscal, platitorii veniturilor obtinute in baza unui contract de agent, comision sau mandat au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentind plati anticipate.
Determinarea impozitului pe venitul obtinut din activitatea desfasurata in baza contractului de mandat se va face in conformitate cu art. 52, alin. 2 din Codul Fiscal, astfel impozitul ce trebuie retinut se stabileste prin aplicarea unei cote de impunere de 10% la venitul brut.
Pentru pensie , somaj, asigurari de sanatate puteti incheia contract de asigurare cu Casa teritoriala de pensii , Agentia judeteana de ocupare a fortei de munca , Casa de asigurari de sanatate in a caror raza teritoriala aveti domiciliul sau, dupa caz, resedinta.