avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de mandat ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de mandat ong

Sunt presedintele unui ong si pe baza unui contract de mandat voi beneficia de o renumerare pentru activitatea realizata. Vreau sa stiu ce obligatii fiscale am si ce anume trebuie sa platesc la stat, finante, pentru suma primita si daca acest venit se ia in considerare la calculul indemnizatie crestere copil.
Trebuie sa ma asigur la CAS, pensie, somaj, ect, mentionez ca nu am contract de munca?
Va multumesc si va doresc sincer UN AN NOU FERICIT SI LA MULTI ANI
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 6 Ianuarie 2010
In baza prevederilor art. 52, alin. 1, litera c) din Codul Fiscal, platitorii veniturilor obtinute in baza unui contract de agent, comision sau mandat au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentind plati anticipate.
Determinarea impozitului pe venitul obtinut din activitatea desfasurata in baza contractului de mandat se va face in conformitate cu art. 52, alin. 2 din Codul Fiscal, astfel impozitul ce trebuie retinut se stabileste prin aplicarea unei cote de impunere de 10% la venitul brut.

Pentru pensie , somaj, asigurari de sanatate puteti incheia contract de asigurare cu Casa teritoriala de pensii , Agentia judeteana de ocupare a fortei de munca , Casa de asigurari de sanatate in a caror raza teritoriala aveti domiciliul sau, dupa caz, resedinta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retributie presedinte si cenzor ong Patru Mariana Patru Mariana Presedintele, vicepresedintele, consilierii si cenzorii unui ONG sunt persoane alese in AGA pentru o peri.de 4 ani . Pentru acestia mai este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii contract de mandat Badger Badger Buna ziua, Pentru venituri obtinute in urma unui contract de mandat pe langa impozitul de 16% ce alte obligatii de plata mai sunt? va multumesc (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru administrare societate - tratament fiscal corapeptea corapeptea Buna ziua, As dori sa stiu cum procedez cu contractul de mandat pentru administrator? In ce declaratie se declara acest tip de venit si ce impozit se ... (vezi toată discuția)