avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale URGENT SOMATIE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

URGENT SOMATIE

:( dragi colegi,
am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata.....
mai detaliat: am solicitat instantei ca prin hot data sa someze parata W sa-mi plateasca suma de 000 cu titlu de pret neachitat, am invocat OG 5/2001, instanta admite cererea mea, obliga parata la plata sumei cerute + cheltuieli de judecata.
mai departa am depus la judecatorie cerere de investire cu formula executorie a hot date prin care se admitea prima mea cerere.
primesc raspuns=instanta respinge invocand art. 6 alin 4 OG 5/2001.nu mai inteleg nimic.
unde am gresit???? va rog cine s-a mai confruntat cu asa ceva sa-mi spuna si mie ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: kikigulea , utilizator 10:20, 9 August 2006
Salut, ma gandesc ca nu i s-a comunicat ordonanta de admitere a cererii tale.Probabil nu ai asteptat destul , adica termenul de comunicare care la noi e cel putin 1 luna , apoi termnul pe care instanta il acorda in vederea efectuarii platii de buna voie si apoi termenul de formulare a cererii in anulare la care este indreptatit paratul. Daca nu exista la dosar procesul verbal de comunicare a actelor procedurale, e clar de ce ti-a respins cererea.Se considera ca paratul nu a luat cunostinta de continutul ordinantei.
O problema asemanatoare a avut si eu , dar pe langa ca nu i s-a putut comunica sentinta deoarece nu mai exista firma la adresa respectiva , nici procedura de citare nu s-a indeplinit la nici un termne.In fine am primt ordonanta de admitere a somatiei dar nu pot s-o investesc.....
Solutia este sa astepti si sa verifici daca s-a comunicat si sa faci o noua cerere de investire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent somatie OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, am urmatoarea problema: am depus cerere de investire cu formula executorie a ordonantei prin care mi se admite somatia de plata..... mai ... (vezi toată discuția)
Lipsa comunicarii ordonantei prin scrisoare rec. ContSters40598 ContSters40598 In situatia in care ordonanta care va contine somatia de plata nu a fost comunicata debitorului cu respectarea prev.art.6 al.4 din OG 5/01, aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pneuros pneuros Am facut o somatie de plata care s-a admis , pe urma debitorul a formulat actiune in anulare care sa respins. Intrebarea este : dupa cum inteleg og 5/2001 ... (vezi toată discuția)