avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand un suspect ajunge sa devina incupat? Ca tocmai am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand un suspect ajunge sa devina incupat? Ca tocmai am fost audiata ...

Cand un suspect ajunge sa devina incupat? Ca tocmai am fost audiata si mi-a zis ca agresorul e inca suspect. M-am constituit parte civila pentru daune morale, cand pot primi suna si unde trebuie sa confirm ca am primit-o?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2021
andreeabrd28, utilizator
Suspectul devine inculpat atunci cand, din cercetarile efectuate, rezulta ca exista suficiente probe din care reiese ca este vinovat de savarsirea respectivei infractiuni. Daunele morale se acorda de catre instanta odata cu pronuntarea hotararii penale, existand insa anumite exceptii prevazute de lege. Sunteti in drept sa solicitati, inclusiv pe calea executarii silite, plata daunelor morale numai atunci cand devine definitiva hotararea prin acestea v-au fost acordate de instanta. Insa, exista posibilitatea, inclusiv in decursul urmaririi penale, sa incheiati o intelegere cu suspectul/inculpatul privind latura civila.
Care sunt acele exceptii?
Spre exemplu, cand instanta lasa nesolutionata actiunea civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta, amenda administrativa - nu se specifica despagubiri pentru partea vatamata PANTOIANU PANTOIANU Fiul meu a fost batut de un coleg. i-am scos cerificat m.l. in care i s-a dat 3 zile de ingrijiri medicale. in plangerea pe care am facut-o am solicitat ... (vezi toată discuția)
Nemulțumit de hotărârea judecătorească. cum ar trebui să procedez dacă vreau daune morale de la inculpat? marius15g marius15g Buna ziua ! Sunt nemulțumit de hotărâre judecătorească adusa inculpatului. Eu in calitate de parte vătămată vreau sa ii cer daune morale. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Citatie judecatorie florin_pelin1968 florin_pelin1968 In anul 2009 am fost talharita in timpul serviciului, am dat declaratii, autorii au fost prinsi.In declaratii am scris ca doresc daune iar acuma am primit ... (vezi toată discuția)