avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Intampin 2 dificultati in a intelege ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Intampin 2 dificultati in a intelege urmatoarea situatie ...

Buna ziua! Intampin 2 dificultati in a intelege urmatoarea situatie de taxa succesorala si va rog a ma ajuta:
Persoana care a decedat nu a avut frati/sotie/copii, insa tatal sau (decedat) a avut 4 frati dintre care unul singur traieste, altui frate ii traiesc sotia si copiii, al treilea are nepoti in viata, iar al patrulea nu a avut copii, insa a avut un contract de intretinere incheiat cu un var al raposatului . Mama decedatului (decedata si ea) a avut o sora care nu mai traieste, dar care are un copil in viata.
Intrebarile mele sunt:
1. Varul are drept de mostenire la succesiunea varului sau prin contractul de intretinere cu unul dintre cei 4 frati (unchi al decedatului)?
2. Care sunt persoanele care intra la taxa de succesiune in afara de fratele (in viata) tatalui decedatului?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici Hexplorer Hexplorer Buna ziua. Bunicii soțului meu sunt decedati. De curand au decedat si copiii bunicilor, tatal si unchiul sotului. Unchiul nu a avut copii. Sotia unchiului ... (vezi toată discuția)