avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ...

Buna ziua,

Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si emisiuni de genul. Am fost dus la un apartament de bloc unde aveau un sediu de doi bani (ca sa ma exprim mai elegant) si nu imi dadea un feeling bun, si in cele din urma am semnat o conventie ca voi fi adaugat in baza lor de date si dupa ce mi-au facut o poza si am semnat un contract, mi-au zis ca n-au POS si m-au condus la un bancomat unde am scos si le-am dat banii.

Din pacate, m-am prins tarziu de situatie si contractul e ambigu, nu au numar de telefon, nici website. Stiu ca nu trebuia sa le dau nimic si e mai mult vina mea.

Totusi, se poate face ceva incat sa fie sanctionati sau chiar sa recuperez o parte/toti banii? Suma e de 200 RONI, taxa de inscriere. Imi pasa mai mult sa nu fie si altii inselati. Daca as putea sa "salvez" cateva persoane, as fi multumit.

Multumesc anticipat pentru orice sfat!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gabrielush , utilizator 16:54, 17 August 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o teapa clara.Formulati plangere penala, fie la Politie, fie la Parchet (dar tot Politia sub supravegherea procurorului va instrumenta cazul ). E posibil sa mai fie si alte persoane inselate prin aceasta metoda . Nu conteaza ca ati semnat un contract, Prin aceasta modalitate v-au creat convingerea ca lucurile sunt in ordine si ca daca dati bani veti merge la spectacol Nu ar fi pentru prima data cand este utilizata aceasta metoda de inselaciune Despre ce suma este vorba?
E vorba doar de 200 RONI, dar sentimentul ca am fost inselat si altii vor fi la fel (e vorba de simtz civic aici) e incomparabil mai "costisitor". Problema e ca m-au sunat la nici o zi lucratoare si mi-au zis ca am fost selectat pentru o reclama (dupa doar o simpla poza facuta care era cica pentru ecusonul de spectator la iUmor / Romanii au talent / Vocea Romaniei unde voi fi aplaudac pentru 70 RONI pe ora, ceea ce e o alta minciuna), unde era vorba de alt contract si bani in plus, tipic schemelor de pe litoral din anii trecuti unde se cer sute de euro in afara de taxa de inscriere.

E pacat ca sunt intr-o zona foarte centrala si atrag tot felul de oameni prin promisiuni mincinoase. Fata de la firma (par blond inchis, scunda, cercei mari si tatuata pe ambele brate) nu purta nici masca si dadea si mana cu tine, cam ciudat in zilele noastre.

Culmea e ca am crezut ca sunt niste amarati care fac si ei un ban cinstit, fiind la inceput de drum, ca de asta nu-si permit un sediu mai normal. M-am intors in Romania dupa multi ani de strainatate si nu credeam ca mai exista asemenea gainarii. Tu vrei sa-i ajuti si ei nu mai stiu cum sa te fenteze pentru cativa lei. Sper sa citeasca si altii asta. E o poveste asemanatoare aici: [ link extern ]

E un video pe YouTube: [ link extern ]

Tipa blonda filmata e aceeasi de la agentia asta din apropiere de blocul Scala, relativ aproape de Piata Romana.

PS: Voi recomanda site-ul vostru si la altii! Sunt multe de invatat de aici! Mai ales pentru noii veniti in Romania ca mine :) Multumesc tuturor de raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
gabrielush, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie mare! Prin acelasi mod de a opera, o prietena de-a mea a fost agatata tot pe strada, tot in Bucuresti, de o presupusa firma de modeling, cu promisiunea sa o angajeze pentru sedinte foto si alte angajamente ca modeling. Bine inteles ca totul a fost un aranjament ca sa smulga niste bani de la ea, pentru ca dupa acest incident cand a fost acostata si a mers intr-un apartament sa semneze nush ce contract si sa plateasca, nu a mai fost cautata pentru jobul sau angajemantele acceptate conform contractului.

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera banii dupa ce am fost înșelat în contract? ApetreiAlex21 ApetreiAlex21 Acum o luna, m a abordat pe strada o firma de casting sa le fiu model și sa fac reclame pentru niște haine, mi sa spus ca voi câștiga bani, haine, toate ... (vezi toată discuția)
Sunt victima a înșelăciunii comise de o firmă de casting. ce pot face, și cum poate fi stârpit acest fenomen? dary@ dary@ Buna seara. Intr-un mod aproape inexplicabil (avand in vedere cat sunt de precauta cand vine vorba de astfel de situatii), astazi am picat in capcana unei ... (vezi toată discuția)