avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care este diferenta dintre bilet la ordin avalizat si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care este diferenta dintre bilet la ordin avalizat si angajament de plata

Care este diferenta dintre bilet la ordin avalizat de mine persoana fizica pt firma facut pt un furnizor si un angajament de plata tot pt acest furnizor?? Sunt in discutii cu furnizorul la care am datorii, am facut cu ei bilet la ordin avalizat dar nu l-au folosit. Dar mi-au cerut sa fac un angajament de plata scris de mine. Este mai ok pt mine varianta cu angajamentul? De ce mi-au cerut asta daca au biletul la ordin? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Gaita Cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gaita Cristina , utilizator 15:07, 24 Martie 2021
Pe biletul la ordin se menționează data emiterii si se menționează daca sunteti sau nu avalist si daca ati semnat în calitate de avalist. Pentru o eventuala nevalabilitate a biletului la ordin sau o tardivitate a depunerii acestuia la plata trebuie verificat biletul la ordin.
Pe biletul la ordin am completat doar unde scrie AVALIZATA de..... (am trecut numele meu) pentru..... (denumirea firmei) si semntaura mea unde scrie Semnatura avalist sub asta, astea fiind trecute in partea de sus in stanga biletului si o semnatura in dreapta jos unde scrie Semnatura emitent. Si trecut in rubrica EMITENT denumirea firmei, cuiul si ibanul. Atat. In rest, nu este nimic completat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)