avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Sora mea a fost reprezentant avon in 2018. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Sora mea a fost reprezentant avon in 2018. Atunci ...

Buna ziua,

Sora mea a fost reprezentant avon in 2018. Atunci a comandat ceva ce a venit neconform, aceasta verificand abia cand trebuia sa dea produsele la "clienti". Avon nu a acceptat returul pentru ca nu a verificat in ziua cand a venit comanda, iar ea nu a mai platit factura.

In decembrie 2018 a primit somatii de la o firma de recuperari sa plateasca.

In martie 2019 a solicitat AVON sa deblocheze contul deoarece e plecata din tara iar singurele metode de plata includeau plata la terminale cash, ori transfer bancar, nefiind posibil acest lucru pentru ea, putand platii doar cu cardul.

Avon a dus-o cu zahareul ca se rezolva, dar la final nu a deblocat contul spunand ca e suspendat pentru neplata si ca sa plateasca cash ori transfer bancar.

Tot in martie 2019 a solicitat la firma de recuperari sa discute cu AVON pentru deblocare cont, insa acestia au ignorat mail-urile, 3 sau 4 la numar date la intervale de cate o luna. Acestia au trimis in continuare somatii de plata pana in decembrie 2019.

De atunci nu a primit nimic pana azi, de la alta firma care spune ca datoria a fost cesionata si ca o sa fie executata silit.

Insa, dat fiind faptul ca din 2018 nu a fost executata silit nu inseamna ca s-a prescris?

Inca un detaliu ar fi ca la creearea contului reprezentatul avon a cerut doar un buletin, ea nesemnand nici un contract, poate sa fie executata silit daca ea nu a semnat un contract?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
mariustz, utilizator
Buna ziua,

Creditorul nu poate cere executarea silita impotriva surorii dvs. atata timp cat nu are un titlu executoriu.
Pentru a obtine un titlu executoriu trebuie sa se adreseze unei instante de judecata si sa obtina o hotarare judecatoreasca prin care sora sa fie obligate sa plateasca o anumita suma.
Prin urmare, atat timp cat dreptul de a obtine executarea silita nu exista, nu putea vorbi de prescriptia executarii silite.

Este vorba de prescriptia dreptului creditorului de a formula cerere de chemare in judecata impotriva surorii dvs. si de a obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligata sa le plateasca suma respectiva.

Termenul de prescriptie este in acest caz de 3 ani si curge de la data de la care sora dvs. avea obligatia de a restitui contravaloarea produselor achizitionate de la Avon.

Daca a fost depasit acest termen, nu mai au dreptul sa o cheme in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar ady09 ady09 Am primit în data de 05.11.2019, mesaj de la bancă cum că mi-a fost poprit contul de cat ANAF pentru o sumă de 91 de lei In urma verificarilor am ... (vezi toată discuția)
Datorii fiscale - actiune in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau contestatie la executare? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare fiscala inceputa in anul 2016, singura plata fiind facuta in acelasi an prin poprirea contului bancar. Cu toate ca am primit ... (vezi toată discuția)