avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. In urma unor renovari intr-un apartament, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. In urma unor renovari intr-un apartament, am dezafectat ...

Buna seara. In urma unor renovari intr-un apartament, am dezafectat peretii unei debarele si inca doi pereti de pe hol , pentru a muta usa mai in stanga, fara a avea nici un fel de proiect sau autorizatie de constructie. Am fost reclamat iar un inginer din cadrul urbanism s-a sesizat fiind sanctionat cu suma de 2000 de lei . In urma discutiei cu el mi s-a explicat ca trebuie sa fac o expertiza pentru a vedea exact ce pereti au fost daramati(de structura sau nu). Intrebarea mea este, daca sunt intr-adevar pereti de structura , ce se intampla mai departe ? Trebuie doar sa ii ridic la loc ?
Daca peretii daramati fac parte din structura de rezistenta, trebuie intocmit un proiect de catre un expert in constructii autorizat special de MLPAT care sa ofere solutia tehnica. Lucrarile se vor efectua numai pe baza autorizatiei de construire.
Aveți cumva idee la ce preț se ridica un astfel de proiect ?

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Daca peretii daramati fac parte din structura de rezistenta, trebuie intocmit un proiect de catre un expert in constructii autorizat special de MLPAT care sa ofere solutia tehnica. Lucrarile se vor efectua numai pe baza autorizatiei de construire.

Expertul trebuie mai intai sa constate daca a fost sau nu afectata structura de rezistenta, costurile in acest caz nefiind mari. Daca este vorba de proiect, nu se aplica un tarif fix, pentru ca acesta depinde de gradul de afectare a structurii si amploarea lucrarilor de refacere. Sigur nu este ieftin.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in cazul unui control de la politia pentru disciplina in constructii capraruioan capraruioan Imi pare rau dar nu am putut gasi un titlu potrivit Problema este ca mi-a fost facuta o reclamatie la inspectoratul de stat in constructii in urma unei ... (vezi toată discuția)
Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Am demolat pereti din apartament dara3923 dara3923 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce mai pot face acum dupa ce am demolat cativa pereti in apartament fara autorizatie. Un vecin mi-a zis ca ma ... (vezi toată discuția)