Va salut!
Sunt un om simplu și fără studii juridice și va cer și de aceasta dată părerea dvs.
Urmăresc de ceva timp un proces(derularea lui),și am în continuare niște nelămuriri.
Este vorba de un proces pe latură penală în care sunt inculpați vreo 12 persoane și aproximativ 15 sunt părți vătămate și câteva s-au constituit și părți civile(fete-femei toate)
Circa 8 inculpați din acest dosar au fost arestați preventiv încă din 2016 după ce au avut loc perchezițiile și audierile, fiecare dintre ei rămânând atunci aproximativ 7- 9 luni după gratii.
Cauza este:
Constituire grup infracțional organizat în care faptele din acest dosar/cauză sunt :proxenetism, trafic de persoane, minori, droguri-de mare risc, spălare de bani,etc.. fapte destul de grave.
Procesul s-a judecat la Tribunalul(...) ,a durat circa 4ani , din 2016 pana în 2020,în luna iulie mai exact iar atunci s-au dat sentințe grele pentru toți inculpații,între 8 și 13 ani pentru fiecare, însumând în total c-am 130 de ani de închisoare+sechestre și daune materiale pentru părțile civile de aproximativ 200.000 euro.
Inculpații au făcut apel atunci... au avut loc câteva termene vreo 7,pana săptămâna trecută când magistrații de la Curtea de Apel au admis apelurile făcute de toți inculpații și au decis sa desființeze în totalitate sentința apelată adică cea dată de Tribunal si sa trimită cu rejudecare la aceeași instanță, în speță Tribunalul(...)
Tot acești judecătorii de la C.A au menționat că actele procedurale pana la data de... (iulie 2020-când a fost data sentința de Tribunal) sunt valabile.
Nelamurirea mea este:
Or, dacă actele procedurale au fost valabile până în ziua pronuntarii sentinței de Tribunal în baza acestor acte, nu înțeleg de ce oare s-a mai trimis acest dosar la rejudecare și sa desființat în totalitate prima sentința,sentința apelată?
Ce înseamnă :"Menţine actele procedurale efectuate până la data de." .. (ziua pronunțării sentinței dată de Tribunal)?
Ps:odată cu aceasta decizie a C. A li sa revocat și controlul judiciar al inculpaților care a durat imediat de după terminarea arestului preventiv și pe toată perioada procesului...
Va salut D-le Avocat,e posibil doar ca eu personal am citit motivarea-condamnării, instantei(Tribunalului) la începutul lui ianuarie a.c (de câteva sute de pagini) pe Rolii.ro
Citind filă cu filă motivarea, cel mai tare ma intrigă,date fiind faptele pt care au fost judecați, cum oare au fost lăsați fără nicio măsură restrictivă(control judiciar) dacă ei timp de 4 ani cât sa judecat acest proces până acum 2 săptămâni au fost sub această resctrictivitate?!
Totusi au fost condamnați pt niște fapte grave.
Au încercat prin avocații lor (aleși, nu din oficiu) de nenumărate ori, în decursul celor 4 ani de judecată, c-am odată la 2 luni "sa iasă" de sub acest c. j fără niciun succes, până acum...
trandafir2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Chestiunea este greu de explicitat in termeni simpli, acum si aici, insa in prima instanta masurile preventive sunt totusi limitate la un termen maxim, asa incat ceea ce s-a petrecut este foarte posibil sa fie foarte foarte legal. Chiar daca poate nu e moral sau nu e in consens cu dorintele persoanelor vatamate. Dreptate se va face pana la urma, insa procedura e procedura, daca intelegeti ce spun, adica procedura e mai tare decat legea penala care sanctioneaza faptele.
Rejudecare
dorinv
Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)