Va prezint urmatoarea situatie la care as avea nevoie de un sfat.
Am cumparat un apartament ce avea 2 pereti nestructurali desfintati fara avize/aprobari. Pereti nu afectau in nici un fel structura de rezistenta.
Releveul/Cadastrul imobilului este vechi si nu prezinta modificarile aduse.
Intrucat vreau sa intru in legalitate si de asemenea vreau sa inchid bucataria m-am decis sa pun cei 2 pereti la loc, asemeni relevului/cadastrului.
1. Pun pereti de BCA. In acest fel intru in legalitate, nu ? Vreo idee orientativ cat m-ar costa 5 metri de perete de BCA + manopera ?
2. Pun pereti de sticla sau termopan. Intru in legalitate in acest mod sau nu ?
Pentru 1 presupun ca raspunsul este DA, dar pentru cea de-a 2a intrebare am nelamuriri. Am intrebat la o firma care se ocupa cu cadastrul imobilelor si mi-a spus ca atata timp cat cei 2 pereti sunt la fel pozitionati, asemeni releveului, pot pune si sticla si termopan. Este adevarat ?
1-Costurile sunt conditionate de materai si ,manopera
Atentie sporita la sistemul de ancorare pereti...
Unul este costul cand dv achizitionati materialele edificati peretele deci nu aveti manopera,altele sunt costurile cand angajati persoana sau firma autorizata
2-daca modificati si inlocuiti pereteii initiali din BCA cu pereti sticka sau termopan este necesar proiect tehnic pentru ca se schimaba greutati,sisteme de ancorare in structura de rezistenta a imobilului
Legiuitorul a impus ca orice modificare la spatuu sa fie evidentiata in documentele acestuia
daca dv intentionati sa operati modificarile care nu se vor regasi la ocpi in cazul unui eventual interes de vanzare puteti avea surprize
Nu tratati cu dezinteres astfel de modificari structurale si de compartimentare.deoarece in timp ,pot avea loc cutremure si atunci se constata calitatea interventiei...