avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impozite apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impozite apartament

Buna ziua. De când sunt minor părinții au trecut pe numele meu un apartament, eu în contract sunt propietarul i-ar ei au dreptul de a sta in casa. De câțiva ani nu mai avem un raport amiabil. Ei continuă să stea în acel apartament dar nu au mai plătit impozitele careu mi-au ajuns de plătit mie la noua adresă. Acuma nu știu cum să procedez. Aș vrea să le cedez apartamentul dar ei nu îl vor pe numele lor dar nici eu nu vreau sa plătesc taxe pe o casă în care nu stau. Specific că contractul de casa nici nu este la mine. Cum pot să fac să o mi se acumuleze datorii la stat. Nu știu cum să procedez
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Acesol, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:27, 24 Martie 2021
Daca apartamentul este pe numele dvs. sunteti proprietar si aveti obligatia sa platiti impozitul pe casa.
Va puteti intelege pe cale amiabila. Poate parintii dvs. nu isi permit sa plateasca acest impozit.
Exista solutia de a vinde apartamentul, caz in care parintii dvs. pot fi evacuati in urma unei hotarari judecatoresti. oriti asa ceva ?
Dar eu neavând nimic la mână cum trebuie să procedez? Pot să imputernicesc pe cineva să le plătescă având în vederea ca eu nu sunt în țara.
Dacă ei nu sunt de acord să îl trec pe numele lor?
Nu este vorba ca nu își permit să le plătescă, după o discuție avută acuma ceva timp au spus că o o să mai plătească.
POPA GHEORGHE a scris:

Daca apartamentul este pe numele dvs. sunteti proprietar si aveti obligatia sa platiti impozitul pe casa.
Va puteti intelege pe cale amiabila. Poate parintii dvs. nu isi permit sa plateasca acest impozit.
Exista solutia de a vinde apartamentul, caz in care parintii dvs. pot fi evacuati in urma unei hotarari judecatoresti. oriti asa ceva ?

La primarie, dvs. figurati ca proprietar daca v-a trimis primaria hartie ca nu ati platit. La plata impozit se cere buletinul, nu actul de proprietate. Imputerniciti pe cineva sa plateasca in numele dvs.
Daca doriti sa comentati dati clik pe butonul "raspunde" pentru a nu mai aparea integral un text deja scris.
Nu aveti varianta decat sa negociati cu parintii preluarea apartamentului si automat a obligatiilor aferente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de casa fals ActFals ActFals Buna ziua. Cum pot proceda daca mama mea a falsificat contractul de casa in asa fel in cat ea sa fie unicul proprietar? Parintii mei au divortat, iar casa ... (vezi toată discuția)
Avem un copil de 10 ani și vrem sa divorțăm amiabil ... Brighi53 Brighi53 Buna ziua! Avem un copil de 10. ani și vrem sa divorțăm amiabil la notar, dar eu as vrea sa facem și partajul tot amiabil având de împărțit o casa și ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa imi platesc impozitul la casa. monicageo monicageo Am const. o casa in anul1995,in curtea socrilor mei,ei sint propietari pe pamint,autorizatia este pe numele lor,proiectul de casa este pe numele meu ca eu am ... (vezi toată discuția)