Buna ziua!
Am un contract de intretinere pentru bunicii mei. Bunicul a decedat si a ramas bunica. Casa si terenul au fost ale bunicului (dobandite prin mostenire) dar eu am solicitat la notariat sa o treaca si pe bunica in contractul de intretinere.
Acum vreau sa construiesc o casa in curtea care face obiectul contractului dar nu stiu cum sa eliberez extrasul cf de sarcini. Mentionez faptul ca bunica doreste sa mearga sa declare ca renunta la contract si sa raman eu proprietar dar nu stiu care este modalitatea legala.
Pentru a obtine autorizatia de constructie pe numele meu trebuie sa fie extrasul fara sarcini.
Multumesc!
Mergeti cu bunica la un birou notarial. Aceasta va declara ca este de acord sa renunte la sarcina intretinerii si ca sarcina sa se radieze din cartea funciara a imobilului. Sa aveti la dvs. certificatul de deces al bunicului, contractul de intretinere si un extras de carte funciara pentru informare (biroul notarial il poate solicita numai pana in ora 14:00, e in regula si cel pe care l-ati primit in urma intabularii contractului de intretinere.) Costurile sunt in jur de 300 de lei.
Daca bunica renunta nu se anuleza contractul si in mod automat intra proprietar pe extras?
Acum in extras apare ca sunt eu proprietar in cota de 1/1 conform conventiei.
La sarcini apare drept de uzufruct viager pentru bunicul si bunica si mai este un punct unde scrie "drept de ipoteca legala, valoare conform art 2386 alin 4, cod civil."
De la primarie mi-au spus ca la rubrica sarcini din extras sa fie scris "Nu sunt".
Multumesc!