avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am obtinut o hotarare definitiva si executorie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am obtinut o hotarare definitiva si executorie de recalculare ...

Am obtinut o hotarare definitiva si executorie de recalculare a pensiei cu luarea in calcul a unei adeverinte de grupa a II a si doresc sa stiu cum trebuie sa procedez ? Trebuie sa notific Casa de Pensii pentru a pune in aplicare hotararea si ce termen maxim au la dispozitie pentru aceasta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 26 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti notifica Casa de Pensii sa puna in executare acea hotarare.

Nerespectarea hotărârilor judecătorești privind stabilirea, plata, actualizarea și recalcularea pensiilor constituie infractiune. Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns si daca se poate sa-mi spuneti si in cat timp este obligata Casa de pensii sa puna in aplicare hotararea si cand pot actiona cu plangere penala ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista reglementat un anumit termen .

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Lungu Constantin Lungu Constantin Buna ziua, as dori sa va intreb la ce articol din codul penal se incadreaza refuzul de a se lua in calculul punctului de pensie o adeverinta spor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească definitivă de recalculare a pensiei udroaica udroaica Am decizie judecătorească definitivă de recalculare a pensiei obținută în 12.07.2018, cu aplicare din 20.11.2017. Ce se întâmplă cu deciziile ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie valeriu7 valeriu7 Am o hotarare judecatoreaca din aprilie ac si este adusa la cunostinta casei teritoriale de pensie iar aceasta cauta sa amane sau sa nu puna in aplicare ... (vezi toată discuția)