avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ipotecar pe ...

Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ipotecar pe numele meu nefiind căsătorit. 2 ani mai tarziu m-am casatorit. La 9 ani de la achizitie am facut un credit de nevoi personale la care sotia este coplatitor (mai mare ca valoare decat valoarea ipotecii apartamentului) în urma caruia am achitat valoarea apartamentului plus alte credite ce le aveam pe numele meu. Astfel a ramas de achitat un singur credit de nevoi personale cu ipoteca (apartamentul in cauza). Intrebarea mea este daca sotia mea are vreun drept asupra apartamentului?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
bacyta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:22, 25 Martie 2021
Buna ziua,
Teoretic... nu, practic... da pentru ca acest bun a fost platit in timpul casatoriei si asa are drept de creanta pentru sumele platite pana in momentul divortului...
Nu se pune problema divortului, dar stiti cum sunt femeile....Trebuie sa stie ca detin si ele ceva in proprietate. :) )) Oricum cu creditul asta e legata de mine pana la 65 ani. :) )))
Nu are drept de proprietate ci doar de creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Soțul meu este executat silit pentru un credit de nevoi personale. se poate vinde locuința bun comun dacă e ipotecată la o bancă? Ccris74 Ccris74 Buna ziua, Sotul meu este executat silit pentru un credit de nevoi personale. Locuinta, proprietate comuna este ipotecata la o banca. Se poate vinde acest ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)