avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă O cauză trebuia să se judece în Camera de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă O cauză trebuia să se judece în Camera de consiliu, ...

Dacă O cauză trebuia să se judece în Camera de consiliu, dar s a judecat în ședință publică, care sunt consecințele? Mulțumesc!
Verificati in incheierea de sedinta/hotarare daca instanta a declarat sedinta ca fiind in camera de consiliu sau in sedinta publica. De cele mai multe ori, cauzele din camera de consiliu se dezbat in prezenta publicului, pentru a evita evacuarea salii, dar aceasta nu inseamna ca exista vreun motiv de nulitate. Numai in situatia in care, omitand caracterul nepublic al sedintei, instanta a decis ca aceasta sa se dezbata public este aplicabila sanctiunea nulitatii.
Nici o consecință,de multe ori nu este posibil datorita lipsei spațiului,aglomerări,volumului mare de dosare etc.Nu ati fost prejudiciats cu nimic ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de consiliu learnlaw learnlaw Imi puteti spune cum se procedeaza in camera de consiliu in mod normal? Am asistat la o sedinta de judecata si in ciuda faptului ca pe site obiectul curatela ... (vezi toată discuția)
Cercetarea procesului- camera de consiliu sau sedinta publica? eduuard eduuard Cercetarea procesului si etapa dezbateriilor in materie penala se judeca in sedinta publica sau in camera de consiliu? Dar apelul? (vezi toată discuția)
Este permis accesul in sala de judecata pentru cetateni care nu sunt implicati in procese ? zumzi2 zumzi2 As vrea sa stiu daca este permis sau daca este interzis accesul cetatenilor in sala de judecata pentru a asculta procese. (vezi toată discuția)