avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a facut credit inainte de casatorie, dar si aceasta este achizitionata tot in timpul casatoriei, la schimb cu o alta masina plus o suma de bani.Ce sanse am la partaj?
Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a facut credit inainte de casatorie, dar si aceasta este achizitionata tot in timpul casatoriei, la schimb cu o alta masina plus o suma de bani.Ce sanse am la partaj?


Chiar daca a fost contractat un credit inaintea casatoriei
, in vederea calificarii unui bun ca fiind propriu sau comun e avuta in vedere data perfectarii contractului (data exprimarii acordului de vointa)

Ambele bunuri sunt comune.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Conform dispozitiilor Codului familiei, nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
Daca una din masini a fost achizitionata prin credit inainte de casatorie, aceasta este bun propriu. Dv aveti numai un drept de creanta asupra ratelor platite in timpul casatoriei.
Are relevanta data perfectarii contractului , pentru a califica bunul.Nu e incidenta litera f. a art 31 din Codul Familiei.

Dreptul de proprietate e transmis in momentul exprimarii acordului de vointa .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters55287 ContSters55287 Buna ziua. Sunt casatorita de trei ani iar casatoria noastra a ajuns la final. Problema mea este urmatoarea: eu si sotul meu locuim in apartamentul meu, bun ... (vezi toată discuția)