avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxa CASS retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxa CASS retroactiv

Buna ziua,
Tatal meu a vandut un SRL in 2015, platind toate taxele necesare la vremea respectiva (ex. impozit 16%, ...).
In 2020, a primit de la ANAF instiintare ca trebuie sa plateasca retroactiv 'Contributia de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane fizice - Regularizari'.
Am fost la ANAF astazi si mi s-a spus ca a fost introdusa o lege noua care permite aplicarea unor noi taxe retroactiv pe orice tranzactie efectuata in ultimii 5 ani.
De mentionat este ca tatal meu lucreaza in intr-o tara din UE de mai mult de 15 ani, platind acolo toate contributiile.
Mi se pare foarte ciudat ca se pot aplica taxe retroactiv, este complet legal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:28, 26 Martie 2021
Codul fiscal mentioneaza ca datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma, fara a lua in calcul anul in curs. Daca ati primit somatia in 2020 este corect. Trebuie sa platiti. Se acumuleaza zilnic dobanzi si penalizari de intarziere. Veti constata, cand veti plati, ca figurati cu suma mentionata in somatie plus dobanzi plus penalizari (nu sunt sume simbolice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata unor taxe pe numele decedatului Elenia.M Elenia.M Buna ziua. Am niste nelamuriri in legatura cu plata unor taxe la Anaf, in numele si pe CNP-ul unei persoane decedate. Decesul a fost acum 5ani. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalizari anaf cornelusa2009 cornelusa2009 Buna ziua.in urma succesiunii sotul meu a devenit unic propietar luand cu el si datoriile socrului la Anaf la care dobanzile sunt f mari.am primit acum o ... (vezi toată discuția)
Somaţie de la fisc pentru datorii la stat Grimi Grimi Buna ziua, In decembrie am primit o Somatie/Titlu executoriu de la ANAF sector 3 personae fizice pentru accesorii la diferente de impozit annual de ... (vezi toată discuția)