avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata unor taxe pe numele decedatului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata unor taxe pe numele decedatului

Buna ziua. Am niste nelamuriri in legatura cu plata unor taxe la Anaf, in numele si pe CNP-ul unei persoane decedate. Decesul a fost acum 5ani. Inainte de deces, a fost depusa on line, declaratia unica pe venit. Succesiunea a fost facuta in acelasi an, fupa 3 luni de la deces iar mostenitorii nu stiau nimic de aceste infirmatii. Acum, in 2023 s-a primit de la finante, pe numele decedatului o situatie analitica, in care apare o suma, ce reprezinta impozitul aferent declaratiei unice, niste regularizari, plus dobanzi penalizatoare pentru neplata. De mentionat ca, familia decedatului NU a fost somata in nici un fel, sa plateasca sume, in toti acesti ani. Putem cumva sa evitam plata sau macar penalizarile?
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:40, 12 Octombrie 2023
Prin acceptarea succesiunii, mostenitorii preiau si eventualele datorii ale decedatului catre stat.
Luati legatura cu ANAF pentru precizari.
Datoriile catre stat se platesc pe 5 ani in urma, cu dobanzi si penalitati de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale transmis la mostenitori JeanDTS JeanDTS Buna ziua! Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea ... Ana O. Ana O. Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea problema. Am \"mostenit\" de la tatal meu decedat plata unor datorii fiscale reprezentand ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu anaf - persoana decedata val-c val-c Buna ziua, O persoana fizica care a fost organizata ca PFA, decedata in anul 2021, a primit in luna iulie 2022 o somatie si un titlu executoriu de la ANAF ... (vezi toată discuția)