Buna ziua!
Am si eu o speta sa-i zic asa. Am vandut un autoturism cu acte in regula, dar respectivul nu a transcris-o pe numele dumnealui. Acum imi vin amenzi de trecere pod Fetesti-Cernavoda.
Daca platesc amenzile ma pot indreapta ulterior impotriva respectivului cu plangere pentru recuperarea sumelor platite de catre mine? Am sanse de a primi hotarare judecatoreasca favorabila?
Stima!
Nu era obligatia mea sa radiez masina de la politie. Conform ordonantei nr.14/2017 art.11,alin.4(1) era de competenta organului fiscal sa notifice organul de inmatriculare de aceasta modificare.
Practic, persoana care vinde rediaza masina la politie si depune documentul de radiere in original, la taxe si impozite pentru a fi scos de la impozitare.
Conform legii obligatia revine organului fiscal nu persoanei in cauza. Practica nu e lege. Am facut scris catre organul fiscal. Astept raspuns.
POPA GHEORGHE a scris:
Practic, persoana care vinde rediaza masina la politie si depune documentul de radiere in original, la taxe si impozite pentru a fi scos de la impozitare.