avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mama mea este ...

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mama mea este internată într-un centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, deoarece are depresie anxioasă (după decesul tatălui meu) și nu se poate descurca singură, necesitând supraveghere permanentă. Sora mea, care nu mai este în țară din anul 2000, îmi cere să o iau pe mama din centru și să angajez o femeie care să stea cu ea opt ore pe zi, iar în rest mama să fie singură sau în grija mea. Centrul de îngrijire o predă aparținătorilor numai după semnarea de către ei a unei declarații prin care își asumă răspunderea privind persoana care necesită îngrijire. Ar trebui eu să îmi asum întreaga răspundere. Aș dori să știu ce anume probleme aș putea avea în situația în care mama, de exemplu, cade în timp ce nu este supravegheată. Eu muncesc și nu pot fi cu ea tot timpul după ce femeia ar pleca acasă.
Cel mai recent răspuns: PopClaudiaStela , utilizator 18:43, 26 Martie 2021
Cred ca, in cazul unei posibile accidentari a mamei dvs., problema nu este juridica, ci este esentialmente de ordin moral. Sora Dvs nu va poate impune o solutie care ar putea fi afecta negativ starea de sanatate a mamei. Refuzati, tocmai pentru argumentele pe care le-ati enuntat.
Mulțumesc mult pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire_persoana-varstnica ailito99 ailito99 Buna ziua, Am un unchi sa-i zicem X, var al mamei (decedate). Singurele rude sunt, in ordinea gradului de rudenie: un var primar, si nepoti de la veri ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!- vanzare locuinta sor3L_21 sor3L_21 Buna ziua!Am o mare problema!VA ROG MULT AJUTATI-MA! Am 28 de ani,sunt din Bucuresti si sunt casatorit de 2 ani si am 2 copii,unul mic de 1 an,si ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap sau pensie pentru limita de varsta? nina99 nina99 Am pe cinva care are 72 de ani si se descurca foarte greu cu pensia. Are o pensie de 440 ron in momentul de fata (15 ani fosta CAP si 7,5 la stat).E posibil ... (vezi toată discuția)