Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mama mea este internată într-un centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, deoarece are depresie anxioasă (după decesul tatălui meu) și nu se poate descurca singură, necesitând supraveghere permanentă. Sora mea, care nu mai este în țară din anul 2000, îmi cere să o iau pe mama din centru și să angajez o femeie care să stea cu ea opt ore pe zi, iar în rest mama să fie singură sau în grija mea. Centrul de îngrijire o predă aparținătorilor numai după semnarea de către ei a unei declarații prin care își asumă răspunderea privind persoana care necesită îngrijire. Ar trebui eu să îmi asum întreaga răspundere. Aș dori să știu ce anume probleme aș putea avea în situația în care mama, de exemplu, cade în timp ce nu este supravegheată. Eu muncesc și nu pot fi cu ea tot timpul după ce femeia ar pleca acasă.
Cred ca, in cazul unei posibile accidentari a mamei dvs., problema nu este juridica, ci este esentialmente de ordin moral. Sora Dvs nu va poate impune o solutie care ar putea fi afecta negativ starea de sanatate a mamei. Refuzati, tocmai pentru argumentele pe care le-ati enuntat.