avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața. În baza cărei legi trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața. În baza cărei legi trebuie angajatorul sa ...

Bună dimineața. În baza cărei legi trebuie angajatorul sa reducă programul de lucru al gravidei?
Am dus la munca adeverinta de la dr ginecolog, scrie ca îmi servește la reducerea timpului de munca din cauza amenințării cu avort. Acum răspunsul angajatului ca nu exista o baza legala pt asa ceva și ca nu știe cu cât sa reducă programul și pt cât timp. Eu lucrez 8 ore, doar în picioare. Cine hotărăște cu cât se reduce?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 26 Martie 2021
Nu am primit absolut nimic, se pare ca nu știe absolut nicio reglementare legala. Din păcate.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
„Nemo censetur legem ignorare“, defineşte principiul aplicabil în prezent în drept, potrivit căruia necunoaşterea sau cunoaşterea greşită a legii nu înlătură obligaţia persoanelor de a se conforma legii şi de a răspunde pentru încălcarea acesteia
Are dreptul de a-mi cere o alta adeverinta(consultatiile mele costa) desi eu i-am adus una? Adeverinta care atesta ca sunt gravida i-am dat-o pe 10 februarie, nu am primit nimic cu riscurile. Saptamana aceasta am dat si adeverinta pentru scurtarea timpului de munca,acum imi cere alta adeverinta ca asta nu e buna. Eu am programare la dr abia pe data de 7 aprilie,abia peste doua saptamani. Si incepe sa imi fie din ce in ce mai greu pt ca este o sarcina cu probleme.
V-am.spus si mai sus, ii puteti spune ca trebuie sa aplice legea, chiar daca nu o cunoaste ( sau nu vrea... ii puteti sugera sa o citească si ii puteti spune si legea, OUG 96/2003) si, daca chiar nu intelege ii puteti spune ca poate consulta un jurist/avocat si sa l lămurească acesta de banii ce ar trebui sa i plateasca ca amenda daca o sa faceți plângere ITM si DSP.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă nr. 96/2003 este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.

Documentul medical trebuie să conţină constatarea stării fiziologice de sănătate a salariatei şi recomandări privind protecţia acesteia la locul de muncă.

În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conţină data prezumtivă a naşterii, precum şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum şi în condiţii de muncă definite în prezentele norme metodologice ca insalubre sau greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Referitor la art. 13 din oug 96/2003 - reducere program salariata ... OanaMind OanaMind Referitor la Art. 13 din OUG 96/2003 - reducere program salariata insarcinata \"In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate ... (vezi toată discuția)
Program redus salariata gravida vmkriss vmkriss Daca o salariata face cerere cu reducerea programului de munca la 6 ore pe zi si alatura scrisoarea medicala data de medicul ginecologic, m-ai are nevoie de la ... (vezi toată discuția)