buna ziua!am sa incerc sa va scriu un mic rezumat din povestea mea in speranta ca voi primi un raspuns cat mai repede.In anul 2007 am ramas insarcinata in Germania,treb sa mentionez ca nu eram casatorita,si din cauza ca tatal copilului nu a fost de acord cu aceasta sarcina mi-a spus sa plec fiindca nu mai vrea sa stie de noi..am plecat in Ro iar in 2008 am nascut.Am incercat sa i-au legatura cu el fiindca vroiam sa stiu daca e de acord sa trec in dreptul tatalui numele lui fiindca nu as fi vrut ca fetita sa fie o bastarda...bineinteles ca nu mi-a rasp si am hotarat sa imi cresc copilul singura.Inainte de a implini fetita un an m-a contactat si a zis ca vrea sa cunoasca copilul.Am fost de acord,ne-am intalnit si dupa lungi discutii am hotarat sa ii mai acord o sansa.M-a rugat daca sunt de acord sa trec fetita pe numele lui fiindca aveam de gand sa ne casatorim,si daca urma sa ne intoarcem in Germania vroia sa o treaca pe asigurarea lui.Dupa 3 luni de convetuire (inca nu apucasem sa ne casatorim)mi-a spus ca el nu mai poate sa ne suporte si sa plecam inapoi in Romania..ne-am facut bagajele si am plecat la sora mea fiindca locuieste tot in Germania.M-a sunat cerandu-mi sa ii dau copila cateva zile,el locuind la 500km de mine..i-am explicat ca fetita a stat doar cu mine si avand doar 1an si 8luni e prea mica sa o despart de mine,si daca vrea poate veni sa se intalneasca dar nu sa plece cu el.Cand a auzit lucrurile astea mi-a zis ca merge si ma da in judecata si fiindca e pe numele lui mi-o poate si lua...
As vrea sa stiu daca are vreo sansa sa imi i-a copilul si ce sanse am sa am custodia totala a fetei?fiindca aici in Germania si o maseluta daca vrea dentistul sa o scoata treb sa cer aprobarea tatalui,si va rog sa ma credeti ca nu mai vreau sa tin legatura cu el...va multumesc anticipat!
In Germania trebuie sa cereti aprobarea tatalui pentru o maseluta daca vrea dentistul sa o scoata deoarece fetita este trecuta pe asigurarea tatalui .
Nemtii care au copii , au deduceri consistente la impozite , sa ca de asta vrea fetita .
Nu are cum sa va ia fetita , pentru ca legea e la fel peste tot in lume , copii mici sunt incredintati intr-o proportie covarsitoare mamelor , deoarece au mai multa nevoie de mama decat de tata .
Eu nu intelesai daca in certificatul de nastere al fetitei este trecut si tatal fetitei .
Daca nu , tatal fetei trebuie sa ceara mai intai recunoasterea paternitatii , si dupa aceea instanta hotaraste ca trebuie sa plateasca pensia alimentara .
Legea din Germania este mult mai favorabila femeilor decat legile din Romania , asa ca nu are cum sa va ia fetita , chiar daca nu aveti un loc de munca .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie exclusiva
camy84
buna ziua.ma numesc camelia am o fetita de 10 ani si dupa multe infatisari la tribunal am obtinut custodia esclusiva a fetitei.menzionez ca nu am fost ... (vezi toată discuția)
Procedura adoptie
kripteya
buna ziua.
ce pasi trebuie parcursi pentru adoptarea unei fetite a carei mama este in inchisoare in brazilia,tatal este decedat iar in momentul de fata fetita ... (vezi toată discuția)