avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , In 2016 am am avut suma de 17.000 euro , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , In 2016 am am avut suma de 17.000 euro , suma pe ...

Buna ziua ,

In 2016 am am avut suma de 17.000 euro , suma pe care am dat-o avans la cumpararea unui apartament prin credit ipotecar . Deoarece eu la momentul respectiv nu locuiam in Romania si nici nu aveam un loc de munca in Romania am facut creditul pe numele parintilor mei .
Anul trecut am reusit sa strang toti bani pentru a incheia creditul si as vrea sa trec apartamentul pe numele meu.
Am inteles ca ar exista 3 variante
1. Contract de vanzare cumparare normal . Problema este ca am inteles ca trebuie sa virez prin banca o suma foarte mare de care nu dispun.
2. Contract de donatie . Problema este ca am inteles ca acesta ar fi sigur doar daca sunt singurul copil si nu sunt , mai am un frate cu care nu ma inteleg prea bine. Deci nu ar fi bine.
3. Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera . Acest tip de contract mi se pare ok deaoarece am inteles ca dupa semnarea contractului parintii pot renunta la clauza viagera prin declaratie notariala si as avea drepturi depline asupra apartamentului .
Intrebarea mea este la punctul 3 daca este posibil si daca da, dupa cat timp de la semnarea contractului se poate renunta la clauza viagera? Dupa renuntarea la clauza viagera raman proprietar deplin?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:08, 28 Martie 2021
Nu vă avantajează cu nimic clauza viageră, față de contractul simplu. Tot trebuie să plătiți prețul real al apartamentului și dacă părinții primesc dreptul viager, ca să nu atace fratele dvs contractul ca fiind donație mascată.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles ca ar exista 3 variante

exista mai multe, dar nici una din cele 3 expuse de dvs nu sunt bune. De ce ? pt ca nu refecta realitatea, nu cumparati de la el ca sa fie vanzare cumparare, nu va da degeaba ca sa fie donatie, nu aveti niciun interes sa isi pastreze drept de uzufruct.
As incerca o actiune de constatare simulatie prin interpunere de persoane in instanta. Va chemati in instanta parintii, ei recunosc si va rezolvati problema.
in fapt, povestiti exact situatia dvs

[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ] /

apelati la un avocat
Dacă ați fi trimis la acel moment o procura, apartamentul ar fi fost cumpărat direct pe numele dvs.
Nu avea nici toti banii, deci degeaba trimitea procura.
Nu degeaba.
Apartamentul a fost cumparat prin credit imobiliar.
Banii au fost pentru avans.
Ar fi trimis o procura pentru cumpărare și pentru semnarea contractului de credit si de ipoteca. Iar toate actele ar fi fost încheiate pe numele dansei
Ar fi plătit ratele, apoi se radia ipoteca si gata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Renunțare la apartament MRRG MRRG Buna ziua. Vin cu o intrebare poate mai ciudată, in urma cu 5 ani am făcut act de vanzare-cumpărare cu abitație viageră cu unchiul meu pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Clauza habitatie viagera Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am incheiat cu parintii mei un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul in care locuim, cu clauza de habitatie viagera pentru acestia. Se specifica ... (vezi toată discuția)