In 2016 am am avut suma de 17.000 euro , suma pe care am dat-o avans la cumpararea unui apartament prin credit ipotecar . Deoarece eu la momentul respectiv nu locuiam in Romania si nici nu aveam un loc de munca in Romania am facut creditul pe numele parintilor mei .
Anul trecut am reusit sa strang toti bani pentru a incheia creditul si as vrea sa trec apartamentul pe numele meu.
Am inteles ca ar exista 3 variante
1. Contract de vanzare cumparare normal . Problema este ca am inteles ca trebuie sa virez prin banca o suma foarte mare de care nu dispun.
2. Contract de donatie . Problema este ca am inteles ca acesta ar fi sigur doar daca sunt singurul copil si nu sunt , mai am un frate cu care nu ma inteleg prea bine. Deci nu ar fi bine.
3. Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera . Acest tip de contract mi se pare ok deaoarece am inteles ca dupa semnarea contractului parintii pot renunta la clauza viagera prin declaratie notariala si as avea drepturi depline asupra apartamentului .
Intrebarea mea este la punctul 3 daca este posibil si daca da, dupa cat timp de la semnarea contractului se poate renunta la clauza viagera? Dupa renuntarea la clauza viagera raman proprietar deplin?
eu nu cred ca banca ar fi acceptat ca parintii sa fie imprumutatii si ipoteca sa fie pe care altuia.
In fine, nici nu mai conteaza, cert e ca nu a trimis si lucrurile stau asa cum stau.