avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțare la apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțare la apartament

Buna ziua.
Vin cu o intrebare poate mai ciudată, in urma cu 5 ani am făcut act de vanzare-cumpărare cu abitație viageră cu unchiul meu pe apartamentul său. Ulterior eu m-am stabilit in alt oras si doresc sa imi achiziționeze un apartament dat din cauza ca eu dețin deja un apartament nu pot face credit prin prima casă decât prin contract cu credit ipotecar. Având în vedere că la creditul ipotecar ma costa avansul foarte mult, tind sa renunț la acel apartament dobândit în urma cu 5 ani. Cum pot sa renunț la el? Necesita prezența în instanță? Sau se poate rezolva totul la notar?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
MRRG, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 5 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti renunta decat daca il donati sau vindeti cuiva, va complicati.
Păi nu cred ca pot sa il doneze sau sa il vand pentru ca unchiul meu este inca in viata si nu am drepturi depline asupra apartamentului intrând în drept clauza de abitație.

gi-jane2 a scris:

Nu puteti renunta decat daca il donati sau vindeti cuiva, va complicati.

Mergeti la un notar si il donati inapoi unchiului.

Multumesc frumos.
MihailZC a scris:

Mergeti la un notar si il donati inapoi unchiului.

Puteti vinde sau dona ce aveti, nuda proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un apartament cu abitatie viagera ionutz4 ionutz4 am un ap si vreau sa il vand dar mama mea detine ddreptul de abitaie viagera asupra unei camere il pot vinde recompensandu daca aceasta nu doreste (vezi toată discuția)
Actul de donatie georgiana2929 georgiana2929 am o intrebare in legatura cu actul de donatie. In urma acestui act de donatie am primit de la unchiul meu un imobil.In acest act se stipuleaza ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)