avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... În cît timp de la eliberare se depune concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

În cît timp de la eliberare se depune concediul medical și ...

În cît timp de la eliberare se depune concediul medical și la cît timp se încasează banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 28 Martie 2021
1. OUG 158/2005
art. 36
...
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizațiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A;
....

2. Cererile de recuperare a sumelor privind concedii si indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, plătite de angajatori asiguraţilor proprii, suportate din bugetul FNUASS, împreună cu documentele justificative anexate, se depun la sediul CAS.

Concediile si indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite, conform prevederilor art. 69 din Ordinul nr.15/1.311/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Termenul de 90 de zile se calculează începând cu data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează sumelor privind concedii si indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate (asiguraţilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical platit din cci prest prest Buna ziua. Pana la recuperarea sumei de la CJAS,angajatorul este obligat sa plateasca salariatului cuantumul concediului medical?Poate astepta primirea ... (vezi toată discuția)