avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! In 2017 am vandut o casa cu teren de 500 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! In 2017 am vandut o casa cu teren de 500 mp, in cadastrul ...

Buna seara!
In 2017 am vandut o casa cu teren de 500 mp, in cadastrul facut inaintea vanzarii mai apar 250mp in plus care imi apartin fara acte de peste 50 de ani, i.am adus la cunostiinta atat eu cat si notarul ales de cumparator de cei 250 de mp fara acte, astazi am vazut ca am fost actionata in instanta ca parat impreuna cu primaria cu obiectul uzucapiune, ce inseamna asta, ce anume cere de la mine actualul proprietar?Va multumesc anticipat!
Noul proprietar doreste sa obtina dreptul de proprietate asupra suprafetei de 250 mp in plus apartuta in masuratorile cadastrale, prin uzucapiune tabulara, invocand o posesie neviciata, exercitata cu buna credinta timp de 5 ani de la inregistrarea in cartea funciara. Nu aveti de ce sa va ingrijorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb teren cu chitanta de mana, cum se perfecteaza acte? ContSters211629 ContSters211629 in urma cu 12 ani am facut un schimb de teren (1000mp cu 300 mp) cu chitanta de mana. In urma cu doi ani a decedat proprietarul (unul din soti) iar urmasii nu ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil aramcos aramcos Un administrator (desemnat sau nedesemnat cu procura)al unui imobil poate dobandi dreptul de proprietate prin uzucapiune in cazul in care proprietarul este ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)