avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24

Buna seara! In legatura cu Anexa 24: cei de la serviciul stare civila au comunicat ca nu pot ii pot elibera anexa 24 unui succesibil pentru ca ea este deja "repartizata aleatoriu unui notar din judet". S-a luat legatura cu acest notar, care a precizat ca nu doreste sa ii dea anexa 24 succesibilului si ca, daca acesta doreste sa demareze procedura succesorala la alt notar, notarul ales de mostenitor sa faca adresa la notarul repartizat aleatoriu si sa ceara anexa 24. Mentionez ca nu a trecut termenul de 1 an de la deces. Cum trebuie procedat pentru ca succesibilul sa faca rost de anexa 24, care ar trebui, conform legii, sa ii fie eliberata de serviciul de stare civila, nu de notar?
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2021
andreean1, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:24, 28 Martie 2021
Cererea însoţită de actele necesare se depune la Primărie. Verificarea documentelor se realizează de Secretar în termen de cel mult 30 de zile de la înregistrare.

Persoana îndreptăţită va solicita la cerere eliberarea Sesizării pentru deschiderea procedurii succesorale ( Anexa 24 ) este persoana care face dovada scrisă că are vocaţie succesorală. De asemenea, din oficiu, secretarul unităţii administrativ – teritoriale va comunica, în termen de 30 de zile de la data decesului unei persoane, camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie teritorială defunctul a avut ultimul domiciliu, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale în conformitate cu dispoziţiile prevăzute de art.243 alin.(3)-(4) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ.

Anexa 24 poate fi eliberată la cerere şi altei persoane împuternicită prin procură specială/avocaţială, în cazul în care persoana îndreptăţită nu se poate prezenta personal.

Sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale este documentul administrativ necesar în procedura dezbaterii succesorale care se desfăşoară exclusiv în faţa notarului public competent sau a instanţei judecătoreşti în a cărei rază teritorială a avut ultimul domiciliu defunctul.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns dar tocmai asta este problema: am fost la primarie sa depunem cerere pt eliberarea anexei 24, dar ni s-a spus ca nu se poate si sa luam legatura cu notarul.
Ideea este ca notarul căruia i-a fost repartizată anexa 24, a inregistrat cauza succesorala pe rolul biroului sau.
Dacă doriți să vă adresați altui notar, trebuie să menționați cui, și în măsura în care notarul dvs dorește să preia cauza succesorala, va opera transferul dosarului intre birourile notariale.
Dvs nu vi se poate da direct niciun document de la dosar, pe principiul "da-mi-l și vad eu unde ma duc ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa24 AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Imi puteti spune. va rog, daca exista vreun text de lege care sa prevada ca anexa 24 se ia de la institutia de la ultimul domiciliul al defunctului? ... (vezi toată discuția)
Cine completeaza si cine scrie anexa 24? dexter89abler dexter89abler buna ziua, am si eu o o intrebare si accea este: cine completeaza si cine scrie Anexa 24 din Primarie? vreau cu text de lege, art. etc. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)