avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog frumos sa ma ajutați. Eram în discuții cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog frumos sa ma ajutați. Eram în discuții cu mătușa ...

Va rog frumos sa ma ajutați.

Eram în discuții cu mătușa de a cumpăra de la ea un teren agricol extravilan, iar între timp s-a schimbat legea care reglementează vanzarea terenurilor agricole extravilane. Acum este mult mai greu si pentru că mătușa mi-l vindea la un preț preferențial imi este teamă să il achiziționez in condițiile actualei legi. Nu ma încadrez la preemptori și din motivul acesta ma tem sa nu îl cumpere altcineva.

Întrebarea mea este. Dacă iau terenul de la mătușă și îl vând tatălui meu, acest act de vânzare cumpărare între mine și tatăl meu, poate fi atacat in instanta de către vărul meu (fiul mătușii) in cazul in care ar vrea să atace donația?

Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 2 Aprilie 2021
nu actul de vanzare il va ataca, ci actul de donatie dintre dvs si matusa daca ii incalca rezerva succesorala.
mai puteti face in paralel si un act secret intre dvs si matusa din care sa reiasa ca i-ati dat si ceva bani pe el.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Deci iau terenul prin donatie pe urma il vând tatălui meu. O dată ce s-a realizat vânzarea cumpararea ar mai putea ataca ceva in instanță varul Meu?

Mulțumesc

gi-jane2, moderator
ce sens are sa il vindeti tatalui ?
Nu e nicio problema cu donatia, banuiesc ca nu e singurul bun al matusii.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? ... ioanamaria.sima ioanamaria.sima Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? Detin un teren in imediata vecinatate a unui proprietar care sustine ca stia ca acest teren ... (vezi toată discuția)
Vreau să iau de la mătușa mea un teren agricol arabil extravilan ... lucian.ci lucian.ci Vreau să iau de la mătușa mea un teren agricol arabil extravilan și pentru că nu am drept de preempțiune vreau să îl iau prin donatie. Dacă nu îl ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan ... BERAM BERAM Buna seara! Am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan de 1378 mp si un teren extravilan de 3622mp. Acum dupa cateva luni vreau sa vand casa cu ... (vezi toată discuția)